REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po Vilniaus „Lietuvos ryto“ pergale rezultatu 70:68 pasibaigusių SEB Baltijos krepšinio lygos (BBL) „Elito“ diviziono rungtynių abiejų komandų treneriai spaudos konferencijoje akcentavo „Lietuvos ryto“ ir „Žalgirio“ rungtynių svarbą žiūrovams ir teigė, jog rungtynių nugalėtoją lėmė mažytės detalės.

REKLAMA
REKLAMA

Antanas Sireika (Vilniaus „Lietuvos ryto“ vyr. treneris):

- Koks ažiotažas buvo prieš rungtynes, tai tokios rungtynės ir buvo. Gal tik grožio šiek tiek trūko. Galėjo laimėti bet kuri komanda. Fortūna šį kartą atsisuko į mus.

REKLAMA

Tokiose rungtynėse nugalėtoją lemia smulkmenos. Atkovojome dviem kamuoliais daugiau, tai gal todėl ir įmetėme dviem taškais daugiau. Sunku žaisti tokias rungtynes. Žalgiriečiams taip pat buvo ne lengviau. Visos kalbos apie „dugną“ juos taip pat veikia psichologiškai.

- Ką pasakėte Gintarui Krapikui po rungtynių?

- „Gintarai, kaip tikėjomės, tai ir buvo“. Prieš rungtynes vienas kitam patarėme saugoti sveikatą, tačiau mūsų palinkėjimai neišsipildė. Tiek jis, tiek aš daug sveikatos paaukojome.

REKLAMA
REKLAMA

- Atsakykite taip ar ne. Ar esant 29 sekundėms ir prieš varžovų ataką imtumėte minutės pertraukėlę?

- Ne. (Po ilgokų apmąstymų) Tačiau jei mes būtumėme prametę, jie nebūtų spėję paruošti atakos. Čia galima kalbėti dviprasmiškai. Aš būčiau neėmęs, tačiau aš išvis nemėgstu minučių pertraukėlių.

Gintaras Krapikas (Kauno „Žalgirio“ vyr. treneris):


- Smagu, kad ta atmosfera, kuri buvo geriausiai laikais, išliko. Žiūrovams tai turėjo būti smagios rungtynės, tačiau gaila, kad nepavyko iškovoti pergalės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Kodėl Lorenas Woodsas antrose rungtynėse iš eilės nežaidžia ketvirtame kėlinyje?

- Bandžiau visus tris aukštaūgius. Nesvarbu, kiek Woodsas atkovojo kamuolių, tačiau varžovas po mūsų krepšiu atkovojo 20 kamuolių. Dviem taškais pralaimėtose rungtynėse varžovai atkovojo 20 kamuolių po mūsų krepšiu. Tai yra didžiulis skaičius.

- Kodėl „Žalgirio“ puolimas šlubuoja?

- Mes nesame puolanti komanda. Ar jūs galite įsivaizduoti, kad ši komanda pelnytų 100 taškų? Aš nespėju ir nemoku padaryti vienu metu ir gynybos, ir puolimo. Jei kas gali ir moka, prašau. Aš to nemoku vienu metu. Sutikite, kad mūsų gynyba nėra bloga.

REKLAMA

- Ar po šios virtinės pralaimėjimų komanda nepalūš?

- Mes tikrai nejudame atgal. Be abejo, norėtume judėti greičiau, tačiau to kol kas nėra. Vyrai stengiasi, nenuleidžia rankų. Antroje pusėje nepalūžtame, kovojame iki galo.

- Kodėl paėmėte minutės pertraukėlę likus 29 sekundėms?

- Norėjau nuraminti komandą. pasakyti, kad jie nebauduotų, apsigintų ir užpultų. Viskas lyg ir buvo padaryta, tik gaila, kad per 6 sekundes nepavyko užpulti. Paprastai žaidėjas per 6 sekundes normaliai persivaro kamuolį ir meta iš po krepšio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų