• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Google“ sukūrė „Apple“ telefonams „iPhone“ skirtą nemokamą programą, siūlančią naudotis garsine interneto paieška, pranešė „PC World“. Programą galima parsisiųsti iš „iPhone App Store“ parduotuvės ir „iTunes“ svetainės.

REKLAMA
REKLAMA

Šis „Google“ įrankis leidžia balsu pateikinėti „Safari“ naršyklei paieškos užklausas ir ieškoti raktažodžių telefono knygelės įrašuose. Naudodama telefono akselerometrą programa automatiškai nustato, kada telefonas priglaudžiamas prie veido, ir aktyvuoja balso atpažinimo funkciją, kad būtų galima pateikti užklausą „Google“.

REKLAMA

Kalbos atpažinimo procesas vykdomas „Google“ serveriuose: ištartas raktažodis įrašomas, išsiunčiamas į serverį, programinė įranga jį išanalizuoja, atpažįsta tekstą ir paverčia jį užklausa. Jos rezultatai persiunčiami į „iPhone“ telefoną. Pranešama, kad visas procesas tetrunka vos kelias sekundes ir labiausiai priklauso nuo vartotojo naudojamo tinklo spartos.

Balso paieškos programa taip pat padeda naudotis „iPhone“ geolokacijos galimybėmis. Pavyzdžiui, angliškai paklausus, kur yra artimiausia „Starbucks“ kavinė, „Google“ programa, pasitelkusi GPS imtuvą ir skaitmeninius žemėlapius, nustatys vartotojo buvimo vietą ir pateiks jam artimiausių kavinių sąrašą. Radusi artimiausius objektus, pavyzdžiui, barus ar restoranus, Google“ balso paieška gali pateikti ir kitų vartotojų rekomendacijas bei atsiliepimus.

„Google“ teigimu šia programa kol kas gali naudotis tik „iPhone“ vartotojai, bet ateityje ji bus pritaikyta ir kitiems telefonų medeliams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų