REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvą valdysiančios koalicijos partneriai nerodo didelio entuziazmo išsiaiškinti, kas tiksliai slypi garsiosiose Valstybės saugumo departamento informacinėse pažymose, kurių taip ir nepavyko išsireikalauti šios kadencijos parlamentui.



Konservatoriai: svarbiausia - komitetas

Lietuvą valdysiančios koalicijos partneriai nerodo didelio entuziazmo išsiaiškinti, kas tiksliai slypi garsiosiose Valstybės saugumo departamento informacinėse pažymose, kurių taip ir nepavyko išsireikalauti šios kadencijos parlamentui.



Konservatoriai: svarbiausia - komitetas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Viena iš konservatorių lyderių, dabartinė pretendentė į krašto apsaugos ministro postą Rasa Juknevičienė portalui „Balsas.lt“ tik pakartojo, kad konservatoriai yra įsirašę į savo programą punktą, kuriuo skelbė reikalausiantys pateikti dvylika VSD pareigūnų parengtų pažymų, galimai atskleidžiančių korupcinius aukštų valstybės asmenų ryšius.  Be to, ji pasidžiaugė, kad komitetų dalybose konservatoriams teko Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto postas. „Komitetas yra svarbiausia. O į programą šį punktą įsitraukėme vieninteliai. To nepadarė, kaip bebūtų keista, net Tvarka ir teisingumas“, - sakė R. Juknevičienė.

REKLAMA

Kol kas partijos vadovybė neatskleidžia - kas būtent komitetui vadovaus. Į klausimus atsakoma, kad yra keletas kandidatų.

Koalicijos partneriai liberalai šiuo klausimu taip pat pasisako rezervuotai. Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis portalui „Balsas.lt“ teigė, jog kol kas apie tai derybose nekalbėta. „Kol kas konservatoriai to klausimo nekėlė, nes nebuvo ir tam tinkamo formato, kalbėjomės apie planus, kaip įveikti krizę. Galbūt vėliau, kai derinsim Vyriausybės programą, jie tą klausimą ir iškels. Kol kas nenoriu komentuoti, kol klausimas nėra keliamas, bet generalinė linija yra tokia, kad reikia žiūrėti į priekį, o ne užsiimti santykių aiškinimusi“, - sakė E. Masiulis.

REKLAMA
REKLAMA

Įslaptinta, prisidengiant operatyvine veikla

Po VSD karininko Vytauto Pociūno žūties Baltarusijoje vyko parlamentinis tyrimas, kurio metu paaiškėjo daugelis skandalingų faktų apie dabartinio ministro pirmininko patarėjo Albino Januškos, Saugumo departamento tuometinio vadovo Arvydo Pociaus, jo pavaduotojų Dariaus Jurgelevičiaus ir Dainiaus Dabašinsko, kitų pareigūnų veiklą.

11 pažymų numerius parlamentinį tyrimą vykdžiusiam Seimo NSGK atskleidė tuometiniai  VSD kontržvalgybos pareigūnai Vytautas Damulis ir Kęstutis Braziulis. Vėliau VSD vadovybė keršydama atleido pareigūnus iš darbo, kaip neva slaptą informaciją nutekindavusius „kurmius“. 12-oji pažyma, parengta jau vykstant tyrimui ir VSD skandalui, anot išslaptintos parlamentinio tyrimo medžiagos, byloja apie centrinės šalies žiniasklaidos papirkinėjimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Parlamentui pareikalavus pateikti minėtą medžiagą, tuometinis VSD vadovas (po tyrimo netekęs pareigų), iš pradžių pažadėjo tai padaryti, bet vėliau persigalvojo ir ėmė teigti, kad informacinės-analitinės pažymos yra operatyvinė medžiaga, ir jis negalįs to padaryti pagal įstatymą. Dabartinis VSD vadovas Povilas Malakauskas taip pat neketina perduoti pažymų parlamentarams.

...........

Seimas yra prašęs pateikti 2006 m. sausio 29 d. „Dėl Rusijos interesų įsigyjant „Mažeikių naftos“ akcijas“, 2006 m. vasario 13 d. „Dėl Rusijos interesų įsigyjant „Mažeikių naftos“ akcijas“, 2006 m. kovo 16 d. „Dėl pretendentų įsigyti „Mažeikių naftos“ akcijas“, 2006 m. gegužės 11 d. „Dėl „Mažeikių naftos“ akcijų įsigijimo“, 2006 m. rugsėjo 11 d. „Dėl Vytauto Naudužo skyrimo ūkio viceministru aplinkybių“, 2006 m. birželio 21 d. „Dėl naujos koalicijos Seime formavimo“, 2006 m. liepos 27 d. „Dėl Seimo narės A. Staponkienės“, 2006 m. vasario 28 d. „Dėl „Lietuvos geležinkelių“ liberalizavimo“, 2006 m. liepos 28 d. „Dėl Seimo nario V. Orechovo“, 2006 m. rugsėjo 15 d. „Dėl Lietuvos Respublikos garbės konsulo Kipre skyrimo“, 2006 m. rugsėjo 15 d. „Dėl konflikto Kauno termofikacinėje elektrinėje“, 2006 m. spalio mėn. VSD Antrosios valdybos rengtą pažymą „Dėl verslo grupių įtakos žiniasklaidai“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų