REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

SEB BBL Elitinio diviziono rungtynėse Kėdainiuose vietos „Nevėžis“ nusileido svečiams iš Šiaulių rezultatu 72:84 (21:13, 21:27, 18:19, 12:25).

SEB BBL Elitinio diviziono rungtynėse Kėdainiuose vietos „Nevėžis“ nusileido svečiams iš Šiaulių rezultatu 72:84 (21:13, 21:27, 18:19, 12:25).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Šiauliai“ (Gediminas Maceina, Gintaras Kadžiulis, Andrius Šležas, Virginijus Praškevičius ir Saulius Kuzminskas) pirmi pelnė taškų, išsiveržė į priekį 4:0, bet po to sustojo. Fortūna buvo labai palanki šeimininkams - šiauliečių mestas kamuolys ne kartą tiesiog išsisuko iš lanko. Kėdainiečiai spurtavo 12:0 ir diktuoti sąlygas. „Nevėžio“ snaiperiai Povilas Šakinis, Benas Veikalas ir Žydrūnas Stankus pažėrė tritaškių seriją, po kurios šeimininkai nutolo net 32:15 (12 min.).

REKLAMA

Į duobę įkritusius šiauliečius ėmė gelbėti G.Kadžiulis. „Šiaulių“ gynėjas iki didžiosios pertraukos atakavo praktiškai be klaidų - pataikė po 2/2 dvitaškius ir baudas, 3/4 tritaškių. G.Kadžiulio ir 10 taškų iki pertraukos surinkusio S.Kuzminsko rezultatyvus žaidimas sutrikdė šeimininkus, ir šiauliečiai prisivijo varžovus - 40:40 (20 min.). Tačiau paskutinę akimirką pataikytas metimas leido „Nevėžiui“ išsaugoti nedidelę persvarą - 42:40.

REKLAMA
REKLAMA

Po pertraukos aikštėje užvirė ne mažiau nuožmi kova. Šiauliečiai gerokai pakoregavo žaidimą ginantis, todėl varžovų snaiperiams nebebuvo tiek progų atakuoti iš tritaškio zonos. Sutrikę dėl svečių spaudimo šeimininkai per likusį laiką pataikė jau tik 2/13 tritaškių, nors iki tol atakavo stulbinamai taikliai (6/12).

„Šiauliai“ ilgai kvėpavo šeimininkams į nugarą, bet persverti rezultato vis nesisekė. Lūžis įvyko ketvirto kėlinio pradžioje, kai pavyzdinė gynyba visiškai sukaustė „Nevėžio“ žaidimą. Kėdainiečiams pirmaujant 70:66 (34 min.) šiauliečiai spurtavo 11:0. Per šį spurtą net 9 taškus svečiams pelnė V.Praškevičius. Sutrikę šeimininkai desperatiškai bandė atakuoti iš toli, bet kamuolys neberado kelio į krepšį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Nevėžio“ žaidėjus galutinai palaužė porą svarbių kamuolių sugriebęs Vitalijus Stanevičius ir tritaškį įskraidinęs A.Šležas. Laimėję paskutinių šešių minučių atkarpą 18:2, „Šiaulių“ krepšininkai iškovojo ketvirtąją pergalę SEB BBL čempionate.

Šiauliečių pergalę apkartino pagrindinio įžaidėjo G.Maceinos trauma. Likus žaisti pusantros minutės, gynėjas nesėkmingai nusileido ant P.Šakinio kojos ir susižeidė kairiąją čiurną.

Kėdainių ekipai vadovaujantis Gintaras Leonavičius po mačo gyrė „Šiaulių“ snaiperį G.Kadžiulį: „Jis prikėlė sunkiu momentu šiauliečius ir praktiškai vienas juos ištempė iš duobės. Mes turėjome progų, bet jų neišnaudojome - metėme iš tikrai gerų padėčių. Deja, metimai buvo netikslūs“.

REKLAMA

„Šiaulių“ treneris Robertas Giedraitis pripažino, jog mačo pradžioje koją kišo skylėta gynyba, o šeimininkų snaiperiai išnaudojo savo šansą: „Gerai, kad Gintaras nenuleido rankų ir ėmėsi iniciatyvos, nes mes buvome atsilikę labai daug. Po pertraukos vyrai daug atidžiau gynėsi ir sugebėjo palaužti kovingus kėdainiečius“.



„Nevėžis“: A.Viskontas 15, P.Šakinis 13, D.Šilinskis (10 atk. kam.) ir B.Veikalas – po 10, G.Leonavičius ir V.Dabkus – po 8.

„Šiauliai“: G.Kadžiulis 23, V.Praškevičius 20, S.Kuzminskas 15 (8 atk. kam.).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų