REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kandidatas į premjero postą Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų pirmininkas Andrius Kubilius pareiškė, kad Gedimino Kirkilo Vyriausybė neturėtų priimti skubotų bei galimai neskaidrių sprendimų dėl „Lietuvos dujų“ akcijų.

REKLAMA
REKLAMA

„Man nesuprantamas nueinančios Vyriausybės skubėjimas ir slaptumas. Iš šiandieninio premjero neteko girdėti, o kas gi pasikeitė, kad taip karštligiškai skubama įteisinti tokius svarbius sprendimus. Nebuvo atlikta kaštų ir naudos analizė, nėra pateikta rimtų ekspertų vertinimo, nevyksta ir joks viešas aptarimas, tad kyla klausimas, koks naujas žvėris čia gimdomas“, - pranešime spaudai sakė A. Kubilius.

REKLAMA

Jis teigė manąs, kad tokią situaciją galėtų įvertinti šalies prezidentas Valdas Adamkus, kuris sustabdytų G. Kirkilo Vyriausybę nuo skubotų sprendimų.

17,7 proc. „Lietuvos dujų“ valstybės valdomą akcijų paketą G. Kirkilo Vyriausybė planuoja perduoti kaip valstybės įnašą į Vyriausybės ir „Achemos“ įkurtą suskystintų dujų importo terminalo valdymo įmonę Gamtinių dujų terminalas.

Tuo tarpu būsimoji Vyriausybė šias akcijas planuoja parduoti ir taip papildyti kitų metų deficitinio biudžeto pajamas.

Gamtinių dujų terminalo įstatinis kapitalas šiuo metu yra 100 tūkst. litų. 80 proc. įmonės akcijų valdo valstybė, 20 proc. - Bronislovo Lubio kontroliuojamo koncerno „Achemos grupė“ įmonė „Achema“.

17,7 proc. akcijų paketo rinkos kaina šiuo metu yra 127,9 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų