REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prasidėjusios kadenciją baigiančių parlamentarų kraustynės verčia perbraižyti Seimo rūmų žemėlapį. Tuo metu liekantys tautos išrinktųjų duonos krimsti politikos senbuviai užvertė kanceliariją prašymais pagerinti jų darbo sąlygas.

REKLAMA
REKLAMA

Apie 70 Seimą paliekančių politikų jau pradėjo kraustyti stalčius, pakuoti per ketverius metus užgyventą turtą. Parlamento tvarkytojos net suprakaitavusios tempia maišus šiukšlių. Kosmetiškai remontuoti patalpų neketinama - nėra nei laiko, nei lėšų, rašo „Lietuvos žinios“.

REKLAMA

Ne pirmą kadenciją parlamente dirbsiantys apsukresni politikai kreipiasi į Seimo kanceliariją su įvairiais pageidavimais - dažniausiai siekiama didesnių kabinetų. Naujokai kol kas ramūs.

Patalpų užteks

Seimo kancleris Gintautas Vilkelis tikina, kad bent pusei parlamentarų nereikės ieškotis kabinetų. „Gal tik tada, kai senieji keis pareigas - taps komitetų vadovais, frakcijų seniūnais. Jie užims tuos kabinetus, kurie priklauso dabartiniams vadovams“, - sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Kancleris mano, kad Seimo naujokai įsikurs į parlamentą nepatekusių valstiečių liaudininkų ir socialliberalų patalpose.

Planuojama, kad didžiausia naujajame Seime Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija iš Darbo partijos perims III rūmuose esančią salę. Socialdemokratai veikiausiai liks savo senosiose patalpose.

Parlamento vadovybės kabinetai netrukus turės naujus šeimininkus. Priminsime, kad Seimo pirmininko kabinetas yra tuščias jau septynis mėnesius. Kovo pabaigoje po skandalo atsistatydinus tuomečiam jo šeimininkui Viktorui Muntianui, naujasis Seimo vadovas Česlovas Juršėnas nepanoro kraustytis į šias patalpas. Parlamento pirmininko kabinetas, tiksliau - apartamentai, šiomis dienomis buvo dar kartą iš esmės sutvarkyti. Juos sudaro gana erdvus darbo kabinetas, kur kas mažesnis poilsio kambarys ir nedidelė banketų salė. „Komplektui“ taip pat priklauso virtuvėlė, tualetas ir nedidelis kirpyklos kambarys. Kalbama, kad būtent čia kirptis mėgo socialliberalų lyderis Artūras Paulauskas. Seimo pirmininko apartamentuose iki šiol išlikęs sovietmečio stilius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gaus naujus telefonus

Kaip ir iki šiol, Seimo pirmininką vežios 7 klasės BMW limuzinas, Seimo vadovo pavaduotojus - žemesnės klasės BMW. „Gal ne visi pavaduotojai norės būti vežiojami. Besibaigiančios kadencijos Seimo nariai Andrius Kubilius ir Gintaras Steponavičius šia galimybe nesinaudojo“, - sakė G.Vilkelis. Automobilis ir vairuotojas priklauso ir Seimo opozicijos lyderiui. Teigiama, kad į šį postą gali pretenduoti dabartinis premjeras Gediminas Kirkilas.

Prieš mėnesį Seimo kanceliarija įsigijo keturis naujus mikroautobusus. Taip nuspręsta dėl ateinančių metų birželio pabaigoje Seimo rūmuose vyksiančių Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos asamblėjos posėdžių. G.Vilkelio teigimu, kaip tik tada taip pat vyks „Vilniaus-Europos kultūros sostinės 2009“ bei Lietuvos vardo paminėjimo tūkstantmečio renginiai, tad išsinuomoti automobilius bus labai brangu.

REKLAMA

Visi naujos kadencijos Seimo nariai gaus po naują mobilųjį telefoną. Pasak G.Vilkelio, viešąjį konkursą laimėjusi bendrovė „Omnitel“ pateikė ne tik naujus aparatus (daugiausia „Nokia“), bet ir naujus tarifus - vieni sumažėjo, kiti padidėjo. Seimą paliekantys politikai „tarnybinius“ telefono aparatus privalės grąžinti. Jie bus atiduoti bendrovei, iš kurios pirkti. „Seniesiems“ Seimo nariams liks buvę telefono numeriai, naujokams atiteks išėjusiųjų numeriai.

Raimonda Ramelienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų