REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panevėžyje – mūšis dėl „A lygos“ aukso

2008 metų Lietuvos futbolo „A lygos“ čempionatas kur kas labiau intriguojantis nei trys pastarieji sezonai.

REKLAMA
REKLAMA

2005-aisiais aukso medalius užtikrintai laimėjo Panevėžio „Ekranas“, antroje vietoje likusį „Kauną“ aplenkęs 10 taškų.

REKLAMA

2006 m. intrigos visai nebuvo - kauniečiai nuo pirmų turų atitrūko ir už sidabro medalius iškovojusį „Ekraną“ surinko net 21 tašku daugiau, o pernai „Kaunas“ vicečempione tapusią Marijampolės „Sūduvą“ aplenkė 15 taškų.

Šių metų čempionatas primena 2003 ir 2004 metus. 2003-aisiais likus žaisti du turus „Kaunas“ ir „Ekranas“ buvo surinkę po 62 taškus ir priešpaskutiniame ture susitiko tarpusavyje. Panevėžiečiai iki tol nebuvo patyrę nė vieno pralaimėjimo. Tačiau S.Dariaus ir S.Girėno stadione trenerio Virginijaus Liubšio auklėtiniams teko nuryti karčią piliulę - jie nusileido aikštės šeimininkams 0:2.

REKLAMA
REKLAMA

Ši nesėkmė palaužė „Ekrano“ futbolininkus, jie savo aikštėje 2:3 pralaimėjo ir paskutiniąsias sezono rungtynes Rūdiškių „Vėtrai“. Kauniečiai pasidabino aukso medaliais, galutinėje įskaitoje aplenkę Panevėžio ekipą šešiais taškais.

2004 metais iki paskutinio turo „Kaunas“ ir „Ekranas“ turėjo po 62 taškus. Lemiamą mačą Panevėžyje, kurį stebėjo net 8000 žiūrovų, 2:0 (0:0) laimėjo „Kaunas“. Abu įvarčius pelnė dabar Glazgo „Rangers“ (Škotija) klubui atstovaujantis puolėjas Andrius Velička.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiandien „Ekraną“ tenkintų ir lygiosios. „Kaunui“ būtina pergalė. Jos nepasiekus tektų atsisveikinti su čempionų titulu. Tiesa, teorinių galimybių laimėti aukso medalius išliktų, tačiau jos nerealios. „Kaunui“ šį kartą dėl gautų geltonų kortelių negalės padėti patyręs gynėjas Tomas Kančelskis ir pastarąsias keletą rungtynių sėkmingai žaidęs saugas Tomas Miklinevičius.

Šį sezoną „A lygoje“ „Ekranas“ įveikė „Kauną“ 1:0 (Panevėžyje) ir 3:0 (Kaune), o praėjusį sekmadienį S.Dariaus ir S.Girėno stadione pergalę 2:0 šventė Lietuvos čempionai. Po savo auklėtinių nesėkmės „Ekrano“ strategas Valdas Urbonas pareiškė, kad trečiadienį „Ekrano“ futbolininkai įrodys, kad nėra silpnesni už „Kauną“.

REKLAMA

Visiškai kitokios nuomonės yra buvęs „Kauno“ puolėjas, dabar Liepojos „Metalurgs“ komandoje rungtyniaujantis Ričardas Beniušis. „Kauniečiai už panevėžiečius yra pranašesni visa galva visais aspektais“, - tvirtino jis.

„Kauną“ mačo favoritu vadina ir Lietuvos rinktinės vyriausiojo trenerio asistentas Vitalijus Stankevičius. Kas iš tikrųjų stipresni, pamatysime aikštėje. Juk kas įrodyta darbais, to žodžiais nepaneigsi.

Rungtynių pradžia Panevėžio „Aukštaitijos“ stadione - 19 valandą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų