REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šalant orams ir brangstant šildymui, ne vieno iš mūsų žvilgsniai nevalingai krypsta į žemėlapius, lagaminus, kelionių nuotraukas... Kuomet vieni šilčiau supasi į pledus, kiti pasiduoda kelionių traukai ir ima svarstyti, kur čia išvykus. Galbūt tinklalapyje „beforeyoudie.co.uk“ skelbiamos BBC apklausos duomenys padės išsirinkti kelionės maršrutą.

REKLAMA
REKLAMA

2003 metais nacionalinis britų transliuotojas paklausė savo žiūrovų, kokias vietas būtina pamatyti gyvenime. Žemiau pateikiama 15 populiariausių atsakymų. Jie išvardyti atsitiktine tvarka. Pačių nuostabiausių pasaulio vietų reitinguoti negalima, ar ne?

REKLAMA

1.    Didysis Kanjonas, JAV. Didžiausias (ilgis apie 350 km) ir giliausias (tarpeklis 1615–1800 m ) pasaulyje, susidaręs milijonus metų kanjono šonus graužiant Kolorado upei.

2.    Didysis barjerinis rifas, Australija. Palei šiaurinės Australijos krantus nuo Kvynslendo iki Papua Naujosios Gvinėjos įlankos nutįsusi koralų juosta, užimanti daugiau kaip 200 000 km².

 

 

3.    Florida, JAV. Floridos pusiasalis JAV išsiskiria subtropiniu klimatu, nepaprastai vešlia augmenija ir įspūdingais paplūdimiais. Vienas žymiausių - Majamio.

REKLAMA
REKLAMA

4.    Keiptaunas, PAR sostinė ir pirmasis europiečių Afrikoje įkurtas miestas - „Stalo“ kalnas, paplūdimiai ir nepakartojamas Afrikos ir Europos mišinys. Verta aplankyti ir maždaug 30 km nuo miesto nutolusį Gerosios Vilties kyšulį. Net jei tai ir nėra piečiausias Afrikos taškas...

5.    Pietinė sala, Naujoji Zelandija. Įspūdingi kraštovaizdžiai - vešlios žalumos ir kalnai bei snieguotos viršukalnės... Saloje gyvena tik maždaug milijonas gyventojų, todėl tai ideali vieta pabėgti nuo minios ir pasidžiaugti landšafto įvairove.  Taip, „Žiedų valdovą“ mes visi matėme.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

6.    Auksinė šventykla, Indija arba Harmindir Sahib – švenčiausia sikhų religijos vieta. Šio itin įdomaus induistų ir musulmonų architektūros elementus derinančio statinio puošybai buvo panaudota 750 kg aukso. Keturi įėjimai į šventyklą simbolizuoja atvirumo ir tolerancijos svarbą, todėl čia laukiamas kiekvienas, nepaisant religijos, rasės ar lyties.

7.    Las Vegasas, JAV. Nuodėmių, lošimų ir linksmybių miestas dykumoje, kuriame galima surasti viską - nuo Egipto piramidžių iki Eifelio bokšto.

REKLAMA

8.    Niujorkas, JAV - „didysis obuolys“, „miestas, kuris nemiega“... Šiuolaikinio megapolio simbolis. 

9.   Sidnėjus, Australija. Sidnėjaus opera, uosto tiltas, senasis rajonas ir nesibaigiantys balto smėlio paplūdimiai. Nors ir ne sostinė, šiandien Sidnėjus - dinamiškas finansinis Australijos centras.

10.    Tadž Mahalas, Indija. Į UNESCO paveldą įtrauktas amžinos meilės simbolis, kurį prieš 350 metų mogolų imperatorius Šahdžahanas pastatė savo žmonai Mumtaz Mahal.

11.    Brazilija. Šalis garsi ne tik savo siautulingu karnavalu, bet ir įspūdinga gamta, šiltais žmonėmis ir niekada nesibaigiančia švente.

REKLAMA

12.    Uluru (Ayerso) uola, Australija. Milžiniškas smiltainio kauburys, jau tapęs Australijos simboliu.

13.    Chiche Itza, Meksika. Vienas įspūdingiausių majų civilizacijos paliktų miestų.

14.    Maču Pikču, Peru. „Senoji viršukalnė“ - Andų kalnuose įsikūręs senovės inkų miestas.

 

 

15.    Niagaros kriokliai, JAV/Kanada. Tarp Ontario ir Erio ežerų įsispaudęs, pats vandeningiausias Šiaurės Amerikos krioklys.  

 

 

Nuotraukos iš „News Bridgepix“

 

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų