REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiaulių apygardos teismo teisėjų kolegija atmetė automobilius Šiauliuose ir Radviliškio rajone grobusių „lukšinių“ gaujos narių prašymus juos išteisinti.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusią savaitę teismas atmetė ne tik gaujos narių skundus, bet ir prokurorų prašymus griežtinti jiems bausmes, pranešė Šiaulių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

REKLAMA

Šiaulių apygardos teismo teisėjų kolegija paliko galioti birželio 25-osios Šiaulių miesto apylinkės teismo sprendimą, kuriuo nutarta Ričardą Povilovskį nuo visuomenės izoliuoti 6 metams, Marių Tumą - 5 metams ir 9 mėnesiams, Tomą Firsovą - 5 metams ir 8 mėnesiams, Nerijų Lukšą ir Marių Kvederį - 5 metams ir 6 mėnesiams, Aurimą Lukšą - 5 metams, Viktorą Toriciną - 4 metams ir 10 mėnesiams.

Antradienį Šiaulių miesto apylinkės teismas už dar vieno automobilio vagystę Nerijui Lukšui ir Mariui Kvederiui bausmę prailgino iki 6 metų ir 6 mėnesių.

REKLAMA
REKLAMA

Anot policijos, pernai ir šiemet išgirdę teismo nuosprendžius, „lukšiniai“ juos skundė, visiškai neigdami savo kaltę ir prašydami juos išteisinti.

Praėjusių metų vasarą jie buvo nuteisti už 2004-2005 metais Šiauliuose įvykdytas automobilių vagystes.

Visi nuteistieji policijai buvo žinomi kaip asmenys, užsiimantys nusikalstama veikla. Todėl visiems jiems buvo taikytas Organizuoto nusikalstamumo užkardymo įstatymas, jie buvo įspėti nutraukti nusikalstamą veiklą.

Tačiau, anot pareigūnų, „lukšiniai“ elgėsi arogantiškai, ignoravo įspėjimą ir visuomenės priimtas elgesio normas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

T.Firsovas ir N.Lukšas automobiliu Šiaulių gatvėmis važinėdavo neturėdami tam teisės, M.Tumas, kai jam už sukeltą eismo įvykį teisė vairuoti buvo atimta, irgi ignoravo šį apribojimą, važinėdamas automobiliu toliau.

Kiti iš šios grupės, policijos teigimu, taip pat nepataisomi kelių eismo taisyklių pažeidėjai, mėgstantys greitį. Jų sąskaitoje - nesuskaičiuojamas protokolų, surašytų už kelių eismo taisyklių pažeidimus, kiekis ir ne viena automobilio vagystė.

Šių metų birželio 25-ąją Šiaulių miesto apylinkės teismas „lukšinius“ teisė už automobilių vagystes Radviliškio rajone ir Šiaulių mieste.

REKLAMA

2004 m. gruodį broliai Lukšai, V.Toricinas ir M.Tumas iš Šiauliuose esančios automobilių pardavimo bei stovėjimo aikštelės pagrobė per 16 tūkstančių litų kainuojantį „VW Golf“. Vėliau A.Lukšas ir M.Kvederis iš Radviliškio rajone esančiai individualiajai įmonei priklausančios automobilių stovėjimo aikštelės pagrobė „Volkswagen Transporter“ su prie jo prikabinta priekaba automobiliams vežti ir joje buvusiu per 25 tūkstančius litų kainuojančiu automobiliu „Toyota Avensis“.

2005 m. kovą broliai Lukšai ir jų sėbrai, kiekvienas turėdamas konkrečią užduotį, savo veiksmus koordinuodami mobiliaisiais telefonais, surengė „operaciją““privačioje poilsiui skirtoje valdoje „Pirčių slėnis“ ir pagrobė 30 tūkstančių vertės „VW Sharan“.

REKLAMA

Po kiek laiko jie persimetė į Šiaulius ir pagrobė prabangų vienai individualiajai įmonei priklausantį „Mercedes Benz 814“, kurį. Balandžio pradžioje „lukšiniai“ įsibrovė į autoserviso garažą ir pasisavino 2001 metais pagamintą „Toyota Rav 4“, kuris dar tebebuvo su tranzitiniais numeriais.

Po poros savaičių „lukšiniai“ vėl čia sugrįžo į šį servisą ir, išlaužę pakeliamųjų vartų užraktus, pagrobė čia stovėjusius „Volkswagen Passat“, pagamintą 2002 metais, ir „Volkswagen Golf“, pagamintą 2000-aisiais metais.

Tirdami šių transporto priemonių vagystes, kriminalistai minėtus asmenis sulaikė. Ikiteisminis tyrimas dėl jų padarytų nusikalstamų veikų truko pora metų ir tik praėjusiais metais prasidėjo baudžiamųjų bylų nagrinėjimas teismuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų