REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Priimame iššūkį. Svarbiausia visiems susitelkti ir siekti bendro tikslo“, – kovingai nusiteikęs prieš pirmąsias naujo sezono Eurolygos rungtynes buvo Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Gintaras Krapikas.

REKLAMA
REKLAMA

Vos dviem komandos treniruotėms vadovavusio naujojo stratego rytoj laukia rimtas išbandymas – dvikova su Graikijos Atėnų „Panathinaikos“ klubu.

REKLAMA

Nežais tik P. Jankūnas

„Negalime važiuoti netikėdami pergale. Bus labai blogai, jeigu ir mes prarasime pasitikėjimą savo jėgomis, – vakar prieš išvykdamas į Graikiją oro uoste teigė tik šeštadienį komandos vairą perėmęs G. Krapikas. – Susiklosčius tokiai situacijai tik bendru darbu ir atsidavimu galime ko nors pasiekti. Kitaip – nieko“.

Kartu su komanda į Atėnus neišvyko po traumos vis dar neatsigavęs Paulius Jankūnas, tačiau pasiruošę žaisti iškeliavo Mantas Kalnietis ir Ratko Varda.

REKLAMA
REKLAMA

„Galiu tik padėkoti R.Vardai, kuris parodė išties sveikintiną požiūrį, – ekipos legionierių gyrė „Žalgirio“ strategas. – Sužinojęs, kad jo trauma negali turėti rimtesnių pasekmių ir tereikės numalšinti skausmą, krepšininkas pareiškė, kad tikrai žais ir padės komandai. O M.Kalnietis dvi dienas jau taip pat sportavo visa jėga ir yra pasiruošęs pagelbėti, kuo tik galės“.

G.Krapikas apgailestavo, kad Eurolygos tvarkaraštis žalgiriečiams šiandien itin nepalankus ir jau pirmajame mače išvykoje teks grumtis su žvaigždžių komanda primenančiais Graikijos čempionais: „Mums tikrai nepagelbėjo tvarkaraštis, bet nepamirškime, kad tai ne pageidavimų koncertas ir varžovo pasirinkti negalime“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Amerikietis – į Izraelį

Su buvusiais komandos draugais jau atsisveikino ir pirmąsias Eurolygos rungtynes ne Graikijoje, o Kroatijoje žais praėjusį sezoną „Žalgirio“ varžovus tritaškiais terorizavęs amerikietis Marcusas Brownas.

Vakar ryte Kauno klubo atstovai patvirtino Izraelio žiniasklaidos pranešimus, jog 34 m. snaiperis palieka laikinąją sostinę ir iki sezono pabaigos yra skolinamas pastaruoju metu banguotą žaidimą demonstruojančiai Tel Avivo „Maccabi“ ekipai.

Tikėtina, kad M. Brownas vilkėdamas žydų klubo marškinėlius debiutuos jau ketvirtadienį „Maccabi“ ir Zagrebo „Cibona“ rungtynėse.

REKLAMA

„Faktą, kad bent iki sezono pabaigos M.Browno nebus mūsų gretose, priėmiau kaip įvykusį dalyką. Dirbsime su tais krepšininkais, kuriuos turime, – plačiau komentuoti išsiskyrimo su amerikiečiu nenorėjo G. Krapikas. – Žinant, kiek jis yra padėjęs komandai, – tai didelė netektis, tačiau dabar reikėjo, kad Marcusas būtų geriausios formos, bet dėl įvairių priežasčių, ir ne vien jo kaltės, jos pasiekti nepavyko“.

Nežinia dėl asistento

M. Browno pasitraukimas iš „Žalgirio“ gali būti ne paskutinė permaina toli gražu ne geriausius laikus išgyvenančioje Lietuvos čempionų komandoje. Vyriausiojo trenerio postą iš Rimanto Grigo perėmęs G. Krapikas gali netekti ir buvusiam treneriui talkinusio Dariaus Maskoliūno.

REKLAMA

„Kol kas Darius lieka asistentu ir, tikiuosi, juo liks. Kalbėjomės su juo prie keturių akių ir jis paprašė šiek tiek laiko viskam apgalvoti ir priimti galutinį sprendimą. Tikiuosi, jis bus teigiamas“, – prasitarė G. Krapikas.

Neatsakytas lieka ir klausimas, kas užims M. Browno vietą ekipoje. „Naujų žaidėjų paieška priklausys nuo klubo pozicijos. Žinome, kad laisvų pinigų dabar tikrai nėra, tačiau mėginsime surasti pastiprinimą. Dabar mums labiausiai trūksta įžaidėjo“, – optimistiškai į ateitį žvelgė Kauno ekipos strategas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žalgiriečiai dar prieš sezoną turėjo progą išbandyti jėgas su „Panathinaikos“ ekipa. Rugsėjo pabaigoje Maskvoje vykusio draugiško A. Gomelskio taurės turnyro finale Kauno krepšininkai 80:69 netikėtai įveikė tituluotus graikus.

Dvikova Atėnuose rytoj prasidės 19 val. Lietuvos laiku.



Ovodijus Giniotas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų