REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šių metų kandidatų į Seimą sąrašai kaip niekad pasižymėjo scenos ir ekrano įžymybių gausa. Dalis jų artimiausius ketverius metus sės prie valstybės vairo, kiti to padaryti dar nepraranda vilties. Likusieji už borto teigia džiaugiasi įgyta patirtimi, rašo „Respublika“.

REKLAMA
REKLAMA

Į politiką nespjauna

Su Naująja sąjunga (NS) į Seimą bandžiusi patekti aktorė Gražina Baikštytė teigė rinkimų nesėkmės priežasčių nežinanti.

REKLAMA

„Gal ir partija padarė kažkokių klaidų, gal ja žmonės nepasitikėjo. Taip automatiškai nukenčia ir visi žmonės, kurie toje partijoje“, - svarstė ji.

G.Baikštytė neslėpė, kad ją nustebino Tautos prisikėlimo partijos (TPP) nario Antano Nedzinsko sėkmė. „Man tai visiškai nesuprantamas dalykas. Dar galėtų būti Minedas, Radžis ir būtų kompanija, atskira priplaukusių partija“, - ironizavo pašnekovė.

G.Baikštytės teigimu, ji pati turėjusi rimtų ketinimų pagerinti menininkų padėtį, nes šios problemos jai nesvetimos. „Abejoju, ar A.Valinsko partija tas problemas išspręs. Duok Dieve, jeigu jie tikrai kažka padarys, o ne tik cirkinsis, kaip dabar visi laukiame“, - sakė NS narė.

REKLAMA
REKLAMA

Pašnekovė tikino, apie ateitį ir tolimesnę politinę karjerą kol kas negalvojanti, tačiau niekada nesakanti niekada. „Gal man būtų sunkiau, jeigu jau prieš tai būčiau buvusi Seime. Matau savo bendrapartiečius, kurie jau yra ten buvę. Jie labiau jaudinasi dėl nesėkmės negu aš, - kalbėjo aktorė. - Rašau straipsnius, filmuojuosi, toliau mano gyvenimas tęsiasi. Pabuvau pora mėnesių kitokioje veikloje, daug naujo sužinojau, nieko nesigailiu. Kas bus toliau, man sunku kalbėti. Čia gali prisiplanuoti ir matote, kaip gaunasi“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Partijos nekaltina

Taip pat su NS Seimą bandęs šturmuoti žurnalistas Henrikas Vaitiekūnas dėl rinkimų nesėkmės partijos nekaltina, nes dalyvavo vienmandatėje apylinkėje ir turėjo galimybę išsikovoti vietą Parlamente.

„Rinkimų rezultatus vertinu smagiai, su šypsena. Manau, kad 59-erių metų piliečiui būti apipiltam šaltu dušu yra labai sveika. Galvoju, kokie laimingi yra dabar einantys į Seimą ir kaip juos visi keiks, nereiks nė ketverių metų“, - prognozavo H.Vaitekūnas.

Pašnekovas sakė nesigailintis, kad ėjo su NS, nors su A.Valinsku, kuris taip pat kvietė, jau būtų Seime. „Apie TPP kalbėti nenoriu, nes esame su Arūnu seni draugai, vienas kito atžvilgiu labai tolerantiški. Netgi rašydamas kartais piktus straipsnius apie televiziją, niekada nesu užkabinęs jo“, - atviravo H.Vaitiekūnas.

REKLAMA

Anot jo, NS pasirodė kaip tinkama komanda. „Matau ir šiandien puikų žmogų, neišrinktą į Seimą - tai švietimo ir mokslo ministras Algirdas Monkevičius. Galų gale Nijolė Steiblienė, mano sena kolegė ir draugė, man neimponavo kaip žurnalistė, o kaip politikė kažką tikrai darė“, - svarstė pašnekovas.

„Galiu pasakyti, kad antro karto nebus“, - kalbėdamas apie galimybę dar kartą bandyti sėkmę politikoje kalbėjo H.Vaitiekūnas.

Blogiau nebus

Tuo tarpu TPP narys A.Nedzinskas nepraranda vilties patekti į Seimą, o jei ir nepateks po antrojo turo vienmandatėje Dzūkijos apygardoje, dėl to nepergyvens. „Po antrojo turo neliūdėsiu, - komentavo muzikiniame realybės šou išgarsėjęs A.Nedzinskas. - Gyvenimas rinkimais juk nesibaigs. Mano gyvenimo siekiamybė nėra Seimo nario kėdė“.

REKLAMA

Nepatekęs į parlamentą dainininkas ir toliau bandys padėti partijai. „Yra juk ir visai kitos veiklos, - akcentavo A. Nedzinskas. - Matyt, teks partijai padėti. Pačioje Lietuvoje problemų visada yra“.

Retro dainas scenoje traukiantis ryšių su visuomene magistras pripažino, jog vienmandatėje apygardoje tikisi savo pergalės. „Manau, jog laimėsiu, nebent tam bus trukdoma“. - sakė žvaigždūnas. Pasitikėjimo jam gali pridėti ir tai, kad daugiamandatėje apygardoje 33 numeriu partijos sąrašuose buvusį dainininką rinkėjai sureitingavo iki 23-iosios.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kurioje srityje dirbs patekęs į Seimą A.Nedzinskas dar nežino. Pasak jo, viską reikės derinti su partija. „Nevisada gali daryti, tai, ką nori, - kalbėjo dainininkas. - Visos partijos norės savo žmonių postuose. Mes ne vienintelė partija, kuri viską spręs“.

A.Nedzinskas pabrėžė, kad nenorėtų būti ten, kur nėra kompetetingas.

Tokiu atveju jis mieliau vietą užleistų tą sritį išmanančiam asmeniui. „Jeigu nepavyks šiemet, bandysiu po ketverių metų, - ryžtingumą demonstravo pop scenos žvaigždė. - Žadėti nieko nežadėsiu rinkėjams, nebent tai, kad su mūsų partija blogiau nebus“.

REKLAMA

Nenorėjo komentuoti

Lietuvos valstiečių liaudininkų partijos narė aktorė Vaiva Mainelytė ir Liberalų ir centro sąjungos sąrašuose buvusi dainininkė Asta Pylipaitė-Zareckienė nepatekusios į išrinktųjų į Seimą sąrašus nepanoro komentuoti savo politinės karjeros vingių.

A.Pylipaitę-Zareckienę rinkėjai iš 45 numerio sąjungos sąraše pakėlė į 22 vietą, o valstietė-liaudininkė Vaiva Mainelytė iš 16 vietos šoktelėjo į šeštąją.

Arturas Paknys, Mantas Stankevičius

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų