REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Erotiškais ir poetiškais renginiais gausus savaitgalis primena vasarą ir tik liaudiškos varžytuvės grąžina mus atgal į rudeninį ir tamsų miestą, arogantiškai teigia savaitgalio ekspertas Laurynas Dapšys.

REKLAMA
REKLAMA

Spalio 16 - 18 d. 23 val., klubai „Metelica“, Vilnius, Kaunas, Klaipėda.

Daug žmonių nekantraudami laukia antrojo rinkimų turo į Lietuvos Respublikos Seimą. Yra tokių aistringų balsuotojų, kurie nuo ankstyvo ryto, besistumdydami eilėse, aptarinėja kandidatų biografijas ir politines pažiūras. Kai kurie ateina ankščiau, nei virš rinkimų apylinkės pradeda plevėsuoti valstybinė vėliava.

REKLAMA

Tie, kas mėgsta derinti linksmybes su antraisiais turais, „Metelica“ kviečia šį savaitgalį į savo klubus didžiuosiuose Lietuvos miestuose, kur vyks „Mis aiStringai 2008“ antrasis turas. „Mis aiStringai“ – jau tradicija tapęs konkursas, į sceną sukviečiantis gražiausias Lietuvos merginas, kurios dėvi seksualiausius apatinius su juostele – stringus. Šis konkursas rengiamas kasmet nuo 2005 metų. Jo sumanytojai, naktinis klubas „Metelica“, pasitelkę į pagalbą renginių organizatorius „Starlife projects“ vėl žada audringus vakarus, kurių metu kraują ir aistras kaitins ne tik gražuolių pasirodymai, bet ir nepamirštami renginio „Širdžių karaliai 2008“ dalyviai, padėsiantys merginoms scenoje.

REKLAMA
REKLAMA

Nors esu senamadiškas bei konservatyvus, labai sunku atsispirti šiems mažai dengiantiems moteriškiems apdarams – stringams.

Spalio 17 ir 19 d., Šv. Kotrynos bažnyčia, Vilnius.

Bardas – senovės keltų poetas ir dainius. Pavyzdžiui, Viljamas Šekspyras buvo bardas. O Vladimiras Visockis – ne. Jam nelabai patiko, kai kas nors jį priskirdavo prie bardų, kadangi jų nemėgo. 1978 m. Sovietų Sąjungos kultūros ministerijos įsaku, dainininkui buvo suteikta aukščiausia estrados vokalisto solisto kategorija. Tačiau tie žmonės, kurie mėgsta bardus, o ne estrados solistus, būtinai turi apsilankyti šį savaitgalį tarptautiniame dainuojamosios poezijos festivalyje „Tai – aš“. Festivalis, keliaujantis šią savaitę per Lietuvą, ketvirtadienį užsuks net į Punską bei Rygą. O savaitgalį ilgėliau apsistos Vilniuje ir Kaune. Pagrindiniai koncertai vyks penktadienį ir sekmadienį Šv. Kotrynos bažnyčioje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Festivalio svečiai: Aidas Giniotis, Olegas Ditkovskis, grupė „Čia gimę“, Gediminas Storpirštis, Ilona Papečkytė, Mindaugas Ancevičius ir grupė, Julian Dawson (Didžioji Britanija), Brendan Monaghan ir Niall McClean (Airija), Pierre d‘Andrea (Prancūzija), Maria Lindström (Švedija), Nicolai Engstrøm (Danija), Stefano Cobello (Italija), Wojciech Lesniak (Lenkija), Steve Dowling (Škotija), Aleksej Ivaščenko (Rusija), „MMM project“ (Latvija), Uldis Ozols (Latvija) ir kiti.

Nei vieno iš jų kūrybos nežinau, bet juk galima teigti, kad kiekybėje gali atsirasti kokybė?

REKLAMA

Spalio 17 d. 19 val., Klubas Balsas.lt, Vilnius. Grupė „10CC“

Jie 1972 m. išleido singlą  „Donna“. Ši melodinga, šmaikšti daina, atliekama falcetu, pakilo į antrą vietą Didžiosios Britanijos hitų parade. Teigiama, kad šis kūrinys yra nepikta „The Beatles“ dainos „Oh! Darling“ ir britų 50–ųjų muzikos parodija. Jau kitas grupės singlas „Rubber Bullets“, nežiūrint į kai kurių radijo stočių didžėjų nepasitenkinimą, pasiekė britų hitparado viršūnę. Štai kaip tai atrodė „10CC“ jaunystės laikais:

REKLAMA






Po jo „10cc“ pagaliau išleido savo pirmąjį albumą ir sėkmingai gastroliavo po Didžiąją Britaniją. Amerikos eilė atėjo 1975 m.: ji buvo užkariauta su singlu „I‘m Not in Love“, kuris pakilo net iki antrosios topo vietos.

Grupės karjeros viršūne tapo 1977 ir 1978 m. albumai „Deceptive bends“ ir „Bloody tourists“, kuriuos jie įrašė jau perpus sumažėjusia sudėtimi. Tačiau būtent tada „10cc“ sulaukė didžiausios savo komercinės sėkmės.

Teisybės dėlei, prie šių pasiekimų būtina paminėti ir nesėkmes. Viskas nutiko, kai vienas iš grupės lyderių Ericas Stewartas buvo rimtai sužeistas automobilio avarijoje. Kaip jis pats pareiškė, jį „visiškai priplojo“ ir labai smarkiai sužeidė vieną akį ir ausį. Jis nebegalėjo būti ten, kur būdavo didelis garsas. Kadangi Stewarto mėgiamiausi užsiėmimai buvo muzika ir motociklų lenktynės, jis labai sielojosi. O tuo metu Anglijoje karaliavo „Sex Pistols“ ir „The Clash“. Todėl grupė pradėjo jausti, kad nebespėja su laiku, publika jų nebesupranta, nors galėjo dar ilgai koncertuoti su tais pačiais senais hitais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nepaisant, kad „10cc“ karjeroje buvo kelios kūrybinės pauzės, tačiau joje visada grojo ne tik puikūs kūrėjai, bet ir profesionalūs muzikantai bei instrumentalistai. Tuo šį penktadienį neabejotinai įsitikins ir koncerto Vilniuje žiūrovai.

Spalio 17 d.  18 val., Elfų teatras, Vilnius.

Anglijoje atlikti tyrimai parodė, kad laimint mylimai futbolo komandai vakarais vyrai dažniau yra švelnūs, meilūs ir nori mylėtis su savo moterimis. O kai mylima komanda pralaimi, tie pūkuoti triušiukai virsta skustom, tatuiruotom, dvokiančiom alumi pabaisom, kurios griebiasi kumščių ir prievartos. Tada moterys ginasi keptuvėmis, kartais kontratakuodamos peiliais. Suprantama, ne visada tokio įniršio priežastis – futbolas. Nors gerai, kad trečiadienį mūsų nacionalinė rinktinė laimėjo ir bent kiek sumažino smurto šeimoje statistiką. Deja, ji visą laiką nelaimės, todėl labai būtų pravartu šį penktadienį Elfų teatre pasižiūrėti apokaliptinę tragikomediją su bliuzo elementais, kuri susidės iš 5 tikro gyvenimo paveikslų ir bus skirta diskutuojantiems apie šeimą.

REKLAMA

Elfų teatro režisierius Romualdas Vikšraitis pastatė aktorės ir radijo laidų vedėjos Editos Kauzaitės tragikomediją „Tu šiandien dar neverkei, kale, arba tikroji Eglės Žalčių karalienės istorija”.

Pjesės autorė E. Kauzaitė pasiūlė teatrui į senąjį lietuvių mitą pažvelgti šiuolaikinio žmogaus akimis: suderinti juodąjį jumorą su stebuklinės pasakos motyvais. Spektaklyje vaidina Elfų teatro aktoriai bei niekam nežinomi Klaipėdos universiteto Menų fakulteto aktoriaus meistriškumo pirmo kurso studentai.

Spalio 18 d. 20.30 val., klubas „Champagne Bar“, Vilnius.

Gera būti savimi. Kai Edmonas Dantesas atkeršijo visiems niekšams ir nebereikėjo slėptis po grafo Montekristo kauke, jis tikrai pasijuto geriau. Todėl, kad ir koks bebūtų talentingas apsimetėlis, Mantas turėjo pasijusti daug geriau numesdamas Fredžio Merkurio ūsiukus. Nekantrauju, kada šį šeštadienį pamatysiu tikrąjį Mantą, kuris pristatys savo visiškai negirdėtas dainas muzikos ir kokteilių bare „Champagne Bar“. Jam talkins trijų muzikantų grupė, o tie, kas jau matė ir girdėjo naująjį dainininko amplua, vadina tai sexy-electro rock.

REKLAMA

Spalio 18 d. 14 ir 18 val., Kauno sporto halė, Kaunas.

Kaip nebuvo įdomu niekada, taip ir šiemet juokinga būtų su susidomėjimu klausytis XIX amžiaus Lenkijos tarnų ir samdinių muzikos su lietuviškais žodžiais ir už tai mokėti pinigus. Šis renginys Lietuvoje dar vadinamas kapelų varžytuvėmis „Grok, Jurgeli!” ar „Grok, Meistreli“? Koncertas yra niekinis, jei ne vienas „bet“. Šį kartą šiame neįtikėtinai idiotiškame renginyje dalyvaus ir Juozas Erlickas, kuris naująjį vaidmenį atliks kartu su savo broliu ir jo kapela „Subatvakaris“. Bus linksma. Turbūt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų