REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Darbo partijos lyderiai po rinkėjų reitingavimo išlaikė savo vietas sąraše.

Pirmoje vietoje, kaip ir buvo, liko partijos lyderis Viktoras Uspaskichas, gavęs 29506 pirmumo balsus. Antroje – Seimo narė Loreta Graužinienė, gavusi 17609 pirmumo balsus. Trečias – partijos vicepirmininkas Vytautas Gapšys su 9584 pirmumo balsais.

REKLAMA
REKLAMA

„Darbiečių“ frakcijos Seime seniūnė Virginija Baltraitienė liko partijos jai skirtoje 4-oje vietoje, vienas partijos lyderių Kęstutis Daukšys iš 7-os pakilo į 5-ą. Parlamentarė Dangutė Mikutienė iš 8-os pakilo į 6-ą vietą, jos kolegos Valentinas Bukauskas iš 5-os nukrito į 7-ą vietą, Vydas Gedvilas – iš 6-os į 8-ą.

REKLAMA

Iš viso, preliminariais duomenimis, koalicija „Darbo partija+jaunimas“ rinkimuose laimėjo 8 mandatus.

Daugiausiai mandatų Seimo rinkimuose iškovojo Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai – 18, toliau Tautos prisikėlimo partija – 13, partija „Tvarka ir teisingumas“ – 11, Lietuvos socialdemokratų partija – 10, po 5 mandatus – Lietuvos liberalų sąjūdis bei Liberalų ir centro sąjunga.

Seimo rinkimuose dalyvavo 48,43 proc. rinkėjų, tai kiek daugiau nei per praėjusius rinkimus 2004-aisiais, kuomet savo valią pareiškė 46 proc. balso teisę turinčių piliečių. 2000 metais Seimo rinkimuose dalyvavo 58 proc. rinkėjų.

141 Seimo narys renkamas ketverių metų kadencijai, 71 – vienmandatėse apygardose, 70 – daugiamandatėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų