REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo interneto puslapyje esančios kompiuterinės laikmenos - "Microsoft Word" ("MS-Word") dokumentai su pasiūlymais dėl įstatymų, gali būti įrodymas dėl galimos politinių partijų korupcijos, teigia "Fronto" vadovas Algirdas Paleckis.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį spaudos konferencijoje A.Paleckis teigė, jog kai kurių politinių partijų narių pasiūlymai dėl įstatymų yra parašyti ne jų pačių, o įvairių privačių verslo, viešųjų ryšių ar kitų bendrovių.

REKLAMA

Anot A.Paleckio, tai kelia klausimų dėl skaidrios parlamentarų veiklos ir privačių bei viešų interesų skyrimo, ir gali reikšti, kad "verslo grupuotės yra suaugusios su politinėmis partijomis".

Tarp politiko minimų teisės aktų, "darbiečio" Antano Boso 2005 m. teikti pasiūlymai dėl Atliekų tvarkymo įstatymo pataisų, kurių autoriumi MS-Word byloje yra įrašytas Romas iš UAB "Baltic"; "darbiečio" Prano Vilko 2000 m. pasiūlymas Šilumos ūkio įstatymo pakeitimo įstatymo projektui, sukurtas Lietuvos šilumos tiekėjų asociacijoje dirbančio Romaldo Morkvėno; socialliberalo Dominiko Veličkos praėjusios kadencijos Seime pateiktas aiškinamasis raštas dėl Alkoholio kontrolės įstatymo pataisų, surašytas alkoholiu prekyba besiverčiančios įmonės "Mineraliniai vandenys" kompiuteriu; socialdemokrato Broniaus Bradausko 2002 m. pateiktas vieno Azartinių lošimų įstatymo straipsnio pakeitimo ir papildymo įstatymo projektas, sukurtas "Propagandos ir renginių agentūros" kompiuteriu; to paties parlamentaro aiškinamasis raštas dėl kai kurių Azartinių lošimų įstatymo straipsnių, kurį sukūrė Ieva iš bendrovės "Versus plenus", socialdemokrato Jono Liongino 2002 m. teiktas AB "ELTA" naudojamų patalpų valstybei ir priklausančių akcijų pardavimo įstatymo pataisų aiškinamasis raštas, kaip rodo laikmenose likę duomenys, sukurtas pačios ELTOS.

REKLAMA
REKLAMA

Politikas įvardino, jog abejonių kelia konservatorių, socialdemokratų, "darbiečių", "tvarkiečių", Liberalų Sąjūdžio, Liberalų ir centro sąjungos, socialliberalų ir valstiečių-liaudininkų pasiūlymai dėl įstatymų.

"Fronto" vadovo nuomone, politinės partijos turėtų pasiaiškinti, kaip buvo priimami vieni ar kiti įstatymai Seime.

A.Paleckis tvirtino kreipsiąsis į partijas ir Seimo frakcijas, kad gavę Seimo mandatą politikai pasiaiškintų dėl šių neaiškumų ir kuo skubiau tirtų "šitą reikalą". Jo nuomone, susikompromitavę politikai turėtų arba suspenduoti savo veiklą partijose, arba sustabdyti Seimo nario įgaliojimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Partija teigė sieksianti atkreipti ir prezidento Valdo Adamkaus dėmesį į susidariusią situaciją, teigdama, jog, jos nuomone, Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) netinkamai atlieka savo pareigas tirdama politinės korupcijos atvejus, todėl prezidentas turėtų imtis iniciatyvos.

"Fronto" atstovai antradienį rengiasi kreiptis į Generalinę prokuratūrą, prašydami, kad ji taikytų apsaugos priemones kompiuterinėms laikmenoms kaip daiktiniams įrodymams dėl galimos politinės korupcijos.

Eiliniai Seimo rinkimai vyks spalio 12 d.

Apie tai – LNK žinių videoreportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų