REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Olimpinis ir pasaulio disko metimo čempionas estas Gerdas Kanteris teigia, kad pagrindiniai jo varžovai kitais metais bus dukart olimpinis ir dukart pasaulio čempionas Virgilijus Alekna bei Pekino olimpinių žaidynių vicečempionas lenkas Piotras Malachovskis.

REKLAMA
REKLAMA

G. Kanteris pakartojo, kad jis, kaip ir daugelis kitų disko metikų, savo idealu laiko V. Alekną. „Jis nuo 2000 metų visiškai dominavo mūsų rungtyje. Esu laimingas, kad galiu su juo kovoti“, - pažymėjo G. Kanteris.

REKLAMA

29-erių metų Estijos atletas tikisi kitais metais apginti pasaulio čempiono titulą.

„Žinoma, Kinijos sostinėje iškovojus auksą, sunku iškelti kartelę aukščiau. Kitais metais Berlyne vyks pasaulio čempionatas ir tikrai padarysiu viską, kad vėl užkopčiau ant aukščiausiojo prizininkų pakylos laiptelio. Man patinka Berlyno stadionas, todėl esu nusiteikęs optimistiškai“, - sakė G. Kanteris.

Estijos disko metikas teigė, kad neatsisako minties pagerinti pasaulio rekordą. „Pagalvoju apie jį, tačiau pagrindinė problema - sportininkas niekada jo pagerinimui nepasirengs taip gerai, kaip olimpinėms žaidynėms ar kokiam nors čempionatui. Daug lemia sėkmė, tačiau neslėpsiu, kad sieksiu sukaupti jėgas geriausiam rezultatui“, - sakė G. Kanteris.

REKLAMA
REKLAMA

Jis pridūrė, kad, rengiantis sezonui, reikia daug dirbti svorių kilnojimo salėje, tačiau negalima užmiršti ir disko metimo technikos. „Nežinau, ar vien technikos reikia, norint pagerinti geriausią rezultatą per visą istoriją (74 m 8 cm). Tuo pat metu daug kas turi veikti gerai. Manau, kad daugiausiai galimybių pagerinti rekordą yra prasidėjus sezonui, gegužę, kai esi pasiilgęs startų ir kovos“, - tvirtino G. Kanteris.

Olimpinis čempionas apgailestauja, kad disko metimo varžybos nėra tokios populiarios, kaip bėgimo rungtys. „Per lengvosios atletikos varžybų transliacijas retai rodomos disko metimo varžybos, nors kartais jos būna labai aukšto lygio ir labai įdomios, tačiau televizijos žiūrovai to negali pamatyti. Viską yra okupavę bėgimai“, - pabrėžė G. Kanteris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų