REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos apeliacinis teismas iš dalies patenkino A. Petrusevičiaus (gim. 1937 m.) gynėjo prašymą ir į bylos nagrinėjimą kviečia A. M., kuris pagal prokuroro sankcionuotą modelį pirko iš A. Petrusevičiaus ginklus, praneša teismas.

REKLAMA
REKLAMA

Apeliacinis teismas sieks nustatyti liudytojo A. M. buvimo vietą ir iškviesti jį į kitą teismo posėdį, kuris vyks lapkričio 14 d.

Į kitą teismo posėdį taip pas bu kviečiamas teismo ekspertas, kuris anksčiau tyrė A. Petrusevičiaus sveikatos būklę.

REKLAMA

Tačiau teismas atmetė kaltinamojo A. Petrusevičiaus gynėjo prašymą skirti psichologinę ekspertizę, kadangi, teismo nuomone, byloje pakanka duomenų apie kaltinamojo asmenybę, nuopelnus ir praeitį.

A. Petrusevičius, V. Dudutis (gim. 1963 m.) ir apeliacinio skundo nepateikęs J. Miškinis (gim. 1933 m.) nuosprendžio sulaukė 2006 m. lapkričio 10 d.

2007 m. kovo viduryje Lietuvos apeliacinis teismas atmetė apeliacinius A. Petrusevičiaus ir V. Dudučio skundus dėl Kauno apygardos teismo 2006 m. nuosprendžio, tačiau tais pačiais metais rugsėjį Lietuvos Aukščiausiasis Teismas konstatavo, kad šią bylą nagrinėjo neteisėta pirmosios instancijos teismo kolegija, ir nuosprendį panaikino. 2008 m. balandžio 23 d.

Kauno apygardos teismas, antrą kartą nagrinėdamas šią bylą, A. Petrusevičiui ir V. Dudučiui paskyrė 4 metų laisvės atėmimo bausmes, iš A. Petrusevičiaus valstybės naudai priteisė 500 Lt. Vyrai nuteisti už neteisėtą disponavimą šaunamaisiais ginklais, dideliu kiekiu šaudmenų, sprogmenų ir sprogstamųjų medžiagų.

REKLAMA
REKLAMA

A. Petrusevičius apeliaciniame skunde prašo Kauno apygardos teismo 2008 m. nuosprendį pakeisti ir neskirti jam su laisvės atėmimu susijusios bausmės. 

V. Dudutis apeliaciniame skunde prašo Kauno apygardos teismo nuosprendį apnaikinti ir baudžiamąjį persekiojimą jo atžvilgiu nutraukti. Jo nuomone, teismas neteisingai kvalifikavo jo veiką.

Plačiau apie tai – LNK žinių videoreportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų