REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Gediminas Kirkilas teigia, jog šiuo metu sudaryta vyriausybinė darbo grupė skaičiuoja tikslią pinigų sumą, kurios reikės padengti universitetų patiriamiems nuostoliams dėl nerenkamų studijų įmokų už rudens sesiją.

REKLAMA
REKLAMA

Anksčiau G.Kirkilas yra žadėjęs, kad pinigai studijų įmokoms padengti bus rasti iki rugsėjo 15 dienos. Jų Vyriausybės vadovas yra žadėjęs ieškoti tarp į biudžetą grąžinamų nepanaudotų lėšų.

REKLAMA

Pirmadienį G.Kirkilas teigė, jog šiuo metu jo sudaryta darbo grupė, vadovaujama Vyriausybės kanclerio Valdemaro Sarapino, kartu su Švietimo ir Finansų ministerijų bei aukštųjų mokyklų atstovais skaičiuoja lėšų poreikį.

„Iki šiol nežinome, kiek tiksliai lėšų reikės - vienur buvo sakoma, kad apie 28 mln. litų, kitur - apie 30 mln. litų. Todėl pirmiausia turime apskaičiuoti kiek ir kam reikia“, - sakė G.Kirkilas.

Pasak premjero, pinigų poreikio suma turėtų būti apskaičiuota per šią savaitę, o pinigai universitetams turėtų būti rasti iki spalio.

REKLAMA
REKLAMA

Finansų ministerija praėjusią savaitę teigė, jog dėl už rudens semestrą nerenkamų studijų įmokų universitetams susidariusio lėšų trūkumo padengti biudžeto lėšomis - neįmanoma.

Finansų ministerijos atstovai, be to, pažymėjo, jog šią problemą su universitetų vadovais turi spręsti ne kas kitas, o švietimo ir mokslo ministras Algirdas Monkevičius. Tuo metu pastarasis ne kartą anksčiau kartojo, kad lėšų trūkumo problemą turi spręsti Finansų ministerija.

Švietimo ir mokslo ministras A.Monkevičius su studentais rugpjūčio pabaigoje pasirašė ketinimų protokolą, kuriame pasižadama siekti, kad už studijas rudenį visų kursų studentai mokėtų ne avansu, o tik sužinoję to semestro, už kurį moka, studijų rezultatus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Aukštosios mokyklos dėl to iš studentų iki semestro pabaigos negaus apie 30 mln. litų.

Vilniaus universiteto (VU) rektorius Benediktas Juodka praėjusią savaitę pareiškė, jog VU mokestį už mokslą rinks jau spalį, jei Vyriausybė neperves pinigų, reikalingų dėl nesumokėtų studijų įmokų atsirasiančiam lėšų trūkumui padengti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų