REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį pradėjęs paskutinę šios kadencijos sesiją Seimas ėmėsi svarstyti, ar kreiptis į Konstitucinį Teismą (KT) prašant išaiškinti, ar Atominės elektrinės įstatymas neprieštarauja Konstitucijai. Iš 104 balsavusių po svarstymo kreipimuisi pritarė 56.

REKLAMA
REKLAMA

Ginčus ir visuomenės protestus dėl korupcijos sukėlusį įstatymą KT svarstymui siūlė kai kurių opozicinių partijų parlamentarai, o inicijavo frakcijos „Tvarka ir teisingumas”(TT) nariai Julius Veselka ir Petras Gražulis.

REKLAMA

Kalbėdamas Seime TT atstovas Julius Veselka kvietė nebijoti Konstitucinio Teismo arba jį išvis paleisti.

Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkė socialdemokratė Birutė Vėsaitė ragino nepritarti siūlymui, kurį vadino populistiniu ir gresiančiu sužlugdyti naujos atominės elektrinės statybą. „Jei suprasime demokratinę pagal J. Veselką ir stabdysime atominės elektrinės projektus, būsime dar labiau stumiami į energetinę priklausomybę nuo Rusijos“, - tvirtino parlamentarė.

REKLAMA
REKLAMA

TT atstovas Egidijus Klumbys replikavo, jog taip B. Vėsaitė parodo savo „maximinę“ esybę, į ką atkirsdama socdemė priminė, kad pati inicijavo antimonopolines įstatymų pataisas mažmeninės prekybos srityje, tad teigė savo esybę laikanti „prieštaringa“.

Konservatorius Jurgis Razma sakė, jog kreipimuisi reikia pritarti, nes kalbama apie milijardinį projektą ir jo svarstymo metu iškilę daug klausimų, į kuriuos būtina atsakyti.

Parlamentarą Petrą Gražulį papiktino ir tai, kad Vyriausybei derybose atstovavęs patarėjas Saulius Spėčius, dabar tapęs strateginių projektų direktoriumi „Leo LT“ įmonėje, gaus atlyginimą, siekiantį kelias dešimtis tūkstančių litų. Kaip pranešė žiniasklaida, kiekvienas iš „Leo LT“ valdybos narių yra ir pareigūnai bendrovėje, todėl jų atlyginimai taip pat sudaryti iš dviejų dalių: 31.500 Lt/mėn. kaip valdybos nario, 13.500 Lt/mėn. kaip pareigūno, iš viso 45.000 Lt per mėnesį.

Konstitucinio Teismo prašoma ištirti, ar atitinkami Atominės elektrinės įstatymo punktai neprieštarauja Lietuvos Respublikos Konstitucijai. Seimo nariams kyla abejonių, kad kai kuriose minėto įstatymo nuostatose įtvirtinti sąžiningos konkurencijos apribojimai, neginami vartotojų interesai, monopolizuojama gamyba ir rinka.  Įstatymas buvo priimtas vasario pradžioje 63 parlamentarų balsais.Paskutiniu momentu valdančiąją koaliciją parėmė Darbo partija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų