• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nida, Pervalka, Preila ir šalia esanti Rusijos gyvenvietė Rybačij su nerimu laukia rugsėjo 30 dienos, kai nuo 8 iki 18 valandos teks gyventi be elektros energijos.

REKLAMA
REKLAMA

Šią dieną bendrovė VST gyvenvietėse atliks kasmetinius planinius remonto darbus - Nidos transformatorinėje pastotėje bus keičiami susidėvėję elektros įrenginiai.

REKLAMA

Priversti kartą per metus išsiversti be elektros, nidiškiai neslepia, kad kasmetiniai linijos patikrinimai veda iš kantrybės ir pridaro daug nuostolių. Pavyzdžiui, Nidos lopšelis-darželis „Ąžuoliukas“ tik dėl vienos dienos per metus neišmeta dujinės viryklės, kuri šiaip nenaudojama.

Rugsėjo 30-ąją darželio virėjos į darbą skubės paryčiais - iki 8 valandos reikės spėti prigaminti maisto 40 mažylių. Šią dieną įstaiga dirbs, nors tėvams apie galimus nesklandumus vedėja praneš iš anksto.

REKLAMA
REKLAMA

„Stengsimės gaminti paprastesnį maistą, kurį ruošiant bandysim apsieiti su kuo mažiau puodų. Tikrai nelengva iki pat vakaro dirbti be telefonų. Neturime teisės nepriimti vaikų, daugumai tėvų tuomet būtų sudėtinga“, - teigė „Ąžuoliuko“ vedėja Joana Mažeikienė.

Išbandymui ruošiasi ir Neringos savivaldybė. Administracijos direktorius Algimantas Vyšniauskas pasakojo, jog išvardintos gyvenvietės tiesiog pasmerktos vieną dieną per metus išgyventi lyg akmens amžiuje, nes visas jas aptarnauja viena linija.

„Nėra žiedinės sistemos kaip Klaipėdoje. Elektra mus pasiekia vienintele linija, kurią tikrinti būtina. Tą dieną Savivaldybėje telefonai veiks - „Teo LT“ suteiks tokią galimybę, tačiau dirbsime be kompiuterių, jau aišku, kad rugsėjo 30-ąją tvarkysime popierinius dokumentus“, - teigė A. Vyšniauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jei kils būtinybė, nidiškiai pasiruošę pasirūpinti ir ligonine, tam tikslui panaudotų Civilinės saugos tarnybos turimą generatorių.

Skaudžiausiai VST planinius darbus pajus verslininkai. Atjungus elektros energiją neveiks šaldytuvai ir nedirbs kasos aparatai, o be jų dirbti neįmanoma.

Dėl to, rugsėjo 30 dieną Nidoje, Pervalkoje ir Preiloje bus tylu kaip niekad - viešojo maitinimo įstaigos ir parduotuvės nedirbs. Savimi pasirūpinti reikės ir gyventojams, neturintiems namuose dujinių viryklių.

„Tą dieną kaimynai ateina išsivirti kavos, žmonės pietus gaminasi iš anksto, mes dieną be elektros pakrikštijome „blokada“, - „Vakarų ekspresui“ pasakojo viena Nidos gyventoja.

REKLAMA

VST Elektros tinklo tarnybos Klaipėdos regiono vadovas Mindaugas Lukaševičius teigė, jog dėl kasmetinių nuostolių, kuriuos nuolat patiria šių kurortų gyvenvietės, žalos bendrovė neatlygina.

„Atliekant planinius darbus, klientai apie elektros energijos nutraukimą yra informuojami teisės aktų nustatyta tvarka ir kompensavimas nėra numatytas“, - tvirtino M. Lukaševičius.



Vaida JUTKONĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų