REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trišalė taryba pripažįsta, kad Seimas jos neišgirsta „tik epizodiškai“, tačiau reikalauja, kad parlamentarai be jos žinios nepriimtų jokių pataisų, susijusių su socialiniais ir darbo klausimais.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo pirmininkas Česlovas Juršėnas bei Socialinių reikalų ir darbo komiteto vadovas Algirdas Sysas neatmeta galimybės siūlyti Seimo Statuto pataisas, kurios numatytų, kaip Seimas turi reaguoti į Trišalės tarybos išvadas dėl parlamente priimamų įstatymų pataisų.

REKLAMA

Trišalės tarybos narių susitikime su Seimo pirmininku trečiadienį Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos valdybos narė Gražina Gruzdienė ragino sprendimų neatidėlioti.

„Kai po rinkimų ateis nauji (parlamentarai - BNS), mes vėl metus nežinosime, kur eiti ir su kuo kalbėtis“, - susitikime tvirtino G.Gruzdienė.

Pramonininkų konfederacijos generalinis direktorius Mykolas Aleliūnas pripažino, kad Trišalės tarybos Seimas negirdėjo „tik epizodiškai“.

REKLAMA
REKLAMA

Pateiktas pavyzdys dėl „Sodros“ lubų, kurioms Trišalė taryba prieštarauja, o Seime dygsta iniciatyvos jas nustatyti.

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininko pavaduotojas Algirdas Kvedaravičius priekaištavo, kad Trišalę tarybą labiausiai ignoruoja pataisas teikiantys pavieniai Seimo nariai.

Č.Juršėnas siūlė daugiau iniciatyvos rodyti patiems Trišalės tarybos socialiniams partneriams - darbdavių ir profsąjungų atstovams: domėtis Seimo narių pataisomis, atvykti į plenarinius posėdžius, kai svarstomos prieštaringai vertinamos pataisos, ir išreikšti savo poziciją.

Seimo vadovas taip pat pasiūlė Trišalei tarybai operatyviau reaguoti ir pateikti savo išvadas dėl tų Seimo priimtų įstatymų pataisų, kurias parlamentarai priima mažai diskutavę.

„Būna, kad išvakarėse Seimo narys pataisą pasiūlo, o kitą dieną ją Seimas ir priima“, - sakė Č.Juršėnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų