REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos futbolo rinktinė pirmosioms 2010 metų pasaulio futbolo čempionato atrankos rungtynėms su Rumunijos komanda rengsis Slovakijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Dalis nacionalinės komandos narių į Slovakiją išvyko pirmadienį iš Vilniaus, o kita dalis rinktinės žaidėjų į stovyklą atvyks iš užsienio klubų.

REKLAMA

Naujasis Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris portugalas Žozė Koseiras rengtis pirmosioms atrankos rungtynėms pakvietė 24 žaidėjus. Į rinktinę kviestas Kauno „FBK Kauno“ gynėjas Nerijus Radžius sekmadienį patyrė traumą. Jį pakeis Zabžės „Gornik“ (Lenkija) gynėjas Tadas Papečkys.

Lietuvos rinktinė per visą šalies futbolo istoriją su Rumunijos futbolininkais yra žaidusi net aštuonis kartus ir visus kartus pralaimėjo.

REKLAMA
REKLAMA

Treneris Ž. Koseiras, kuris prie šalies rinktinės vairo pakeitė Algimantą Liubinską, pirmadienį Vilniaus oro uoste surengtoje spaudos konferencijoje sakė, kad Lietuvos rinktinė bandys nutraukti nesėkmių seriją. „Visada būna pirmas kartas“, - sakė naujasis komandos treneris.

45-erių metų Ž. Koseiras teigė, kad tiek stovykla Slovakijoje, tiek pirmosios atrankos varžybų rungtynės su rumunais bus labai svarbios. „Stovykla prieš pirmąsias rungtynes bus labai svarbi, tačiau jau galvojame ir apie rungtynes su austrais. Bet šiuo metu svarbiausias - mačas su rumunais, - pažymėjo portugalas. - Sieksime laimėti, tačiau ir lygiosios būtų geras rezultatas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot Ž. Koseiro, Rumunijos rinktinė - labai stipri komanda, dalyvavusi šių metų Europos čempionate. „Ji savo žaidimą grindžia greitomis atakomis, turi daug labai gerų žaidėjų, ne tik puolėją Adrianą Mutu, - pabrėžė futbolo specialistas iš Portugalijos, kuris treniruoja ir Kauno „FBK Kauną“. - Turime keturias dienas pasirengimui. Nugalėti rumunus nėra neįmanomas dalykas“.

Ž. Koseiras nebuvo linkęs kalbėti apie jam ir komandai keliamus tikslus šiame atrankos cikle. „Nemėgstu prognozuoti, kiek taškų surinksime. Dabar svarbiausia - rungtynės su rumunais. Po to lauks mačas su austrais. Manau, kad per ketverias rungtynes surinkti septynis taškus nėra neįmanoma“, - teigė Lietuvos rinktinės treneris.

REKLAMA

Ž. Koseiras sakė, kad, sudarant rinktinės starto sudėtį, labai svarbi bus jo asistentų Vitalijaus Stankevičiaus ir Sauliaus Širmelio nuomonė, nes naujasis treneris dar gerai nežino visų žaidėjų galimybių.

Ž. Koseiras nenorėjo kalbėti apie savo susitarimą su Lietuvos futbolo federacija. Lietuvos futbolo rinktinių direktorius Robertas Tautkus teigė, kad naujasis treneris savo darbo planą turi pateikti iki rugsėjo 24 dienos.

Lietuvos rinktinės puolėjas Edgaras Jankauskas sakė, kad Rumunijoje lengva nebus. „Žinome, kad teks žaisti su galinga komanda. Joje ir be A. Mutu yra žaidėjų, galinčių nulemti rungtynių baigtį, - sakė E. Jankauskas. - Lengva nebus. Vyrai pasirengę atiduoti visas jėgas“.

REKLAMA

Rygos „Skonto“ klubo puolėjas, kalbėdamas apie naująjį trenerį, teigė, kad Ž. Koseiras moka sukurti komandoje darbingą atmosferą, pašalinti nereikalingą įtampą. "Manau, kad didelių permainų komandoje nereikia. Apversti visą aukštyn kojom būtų neprotinga", - pažymėjo E. Jankauskas.

Lietuvos rinktinės saugas Deividas Česnauskis mano, kad jie yra pajėgūs pasipriešinti Rumunijos ir Austrijos komandoms. "Padarysime viską, ką galėsime. Tikiu, kad Rumunijoje pavyks pasiekti teigiamą rezultatą. O namuose būtų labai gerai nugalėti austrus", - sakė Edinburgo „Hearts“ saugas, kurio brolis Edgaras iš Maskvos „Moskva“ (Rusija) klubo taip pat bus rinktinėje.

Lietuvos rinktinė Slovakijos mieste Senece (netoli Bratislavos) įsikūrusiame sporto centre treniruosis iki rugsėjo 5 dienos. Po to lietuviai išvyks į Klužą, kur rugsėjo 6 d. 21 val. susitiks su Rumunijos komanda.

Rugsėjo 10 dieną Lietuvos rinktinė Marijampolėje žais su Austrijos rinktine.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų