REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Labai keista girdėti soclibų, konservatorių ir liberalų sveikinimus studentams su Rugsėjo 1 diena po to, kai ministras - Monkevičius - Kubilius - Kirkilas - Zuokas - Masiulis ir lietuviškas „Brežnevas“ Valdas Adamkus nutarė panaikinti mūsų šalyje nemokamą aukštąjį išsilavinimą.

REKLAMA
REKLAMA

Taip, naujas įstatymas, naikinantis nemokamą mokslą, bus vykdomas nuo Naujųjų metų, o ne nuo šiandien. Na, ir kas? Esmė yra tai, kad naikinamos nemokamos vietos. Šiuo metu ministras Monkevičius veikia pagal Lenino planą: „Шаг назад - два вперед“ („Žingsnis atgal – du į priekį“). Jisai dreba, kad jo neperrinks.

REKLAMA

Baisiausia, kad konservatorių, liberastų ir Naujosios sąjungos atstovai nebijo artintis prie universitetų per rugsėjo 1-ąją, o nesąmoningi studentai jiems net ploja.

Kai 2007 m. lapkritį į Sorbonos universitetą atvyko Prancūzijos švietimo ministrė Pécresse, kuri irgi norėjo naikinti nemokamą mokslą, ją pasitiko 5 studentų batalionai su kiaušiniais, akmenimis ir sprogstamomis medžiagomis. Prie universiteto privažiavo virš 40 policijos mašinų – su šalmais, skydais ir „bananais“. Buvo atidarytas tik vienas įėjimas į Didįjį amfiteatrą, kad į susitikimą, kuriame kalbą turėjo sakyti konservatorių atstovė, nepatektų paprasti studentai.

REKLAMA
REKLAMA

Tada studentai apėjo iš kitos pusės per vidinį kiemelį ir su šūkiais „Išlaisvinkime Sorboną!“ sulaužė barono de Coubertin vartus. Šie vartai atrodo lygiai taip pat galingai kaip ir Vilniaus universiteto Centrinių rūmų bibliotekos vartai. Vienu metu laužė apie 300 studentų. Studentai įsiveržė į galeriją, vedančią link Didžiojo amfiteatro. Jie norėjo paaiškinti ministrei Pécresse, kad jinai yra blogas žmogus. Tada policija pradėjo šaudyti į studentus dujomis.

Kai policininkams pavyko išstumti studentus į lauką, jie pradėjo slėptis parduotuvėse. Aš, kartu su filologijos studentų batalionu, pasitraukiau į knygyną. Policininkai suprato, kad, jeigu bandys vytis, tai, matyt, pagal kokį nors žemės traukos dėsnį ant tos pačios žemės kris labai daug lentynų su knygomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nepasiduokime ministro Monkevičiaus veidmainystėms. Kam priklauso purvinos ir gėdingos rankos, kurios pasirašė kreipimąsi į Konstitucinį Teismą su prašymu panaikinti nemokamą mokslą? Pažiūrėkite į šito dokumento http://www.lrkt.lt/dokumentai/2008/n080320.doc antro puslapio paskutinės pastraipos 30-ą žodį. Tos atkirstinos rankos priklauso būtent Monkevičiui.

Registruokis el. paštu [email protected]. Atėjo metas priešintis!

Stanislovas Tomas yra Tvarkos ir teisingumo kandidatas į Seimą

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų