• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš penkerius metus nuo lietuvių antausį gavę ispanai verkė. Vakar jų vietoje atsidūrė Lietuvos krepšininkai, nesugebėję perkopti užkeikto barjero.

REKLAMA
REKLAMA

Pekino olimpinių žaidynių vyrų krepšinio turnyro pusfinalyje Lietuvos rinktinė 86:91 nusileido Ispanijai. Penktą kartą olimpinio turnyro pusfinalyje žaidę lietuviai vėl turės kautis dėl bronzos.

REKLAMA

Aukštaūgių indėlis


„Turėjome galimybę laimėti šias rungtynes, tačiau jos neišnaudojome”, - po nesėkmės pareiškė rinktinės kapitonas Ramūnas Šiškauskas.

2003 m. jis su komandos draugais Europos čempionato finale įveikė Ispanijos rinktinę. Po šio mačo P.Gasolis netramdė apmaudo ašarų, tačiau vakar jis scenarijui pasikartoti neleido.

Ispanijos rinktinės vidurio puolėjas pelnė 19 taškų. Prie pergalės 18 taškų pridėjo Rudy Fernandezas, o 13 - Felipe Reyesas. Pastarasis iki didžiosios mačo pertraukos savo sąskaitoje turėjo tik 1 tašką.

REKLAMA
REKLAMA

„Felipe yra be galo svarbus žaidėjas bet kuriai komandai, - aukštaūgį gyrė ispanų strategas Aito Garcia Renesesas. - Jis niekada nesustoja.  Jis kovoja dėl kamuolių, bėga, jis labai įdomus žaidėjas".

Palaidojo klaidos

Lietuvos rinktinei po 19 taškų surinko Simas Jasaitis ir Šarūnas Jasikevičius. Pirmasis atkovojo 8 kamuolius, o įžaidėjas atliko 6 rezultatyvius perdavimus.

„Keletas klaidų, kvailos pražangos, o varžovai pataikė, - rungtynes apibendrino R.Šiškauskas, surinkęs 7 taškus. - Baigiantis mačui buvo sunku juos pavyti, nors ir labai stengėmės. Įvyko tai, kas įvyko".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Per susitikimą lietuviai pametė 18 kamuolių, o varžovai - tik 11.

Puolėją išvijo

Tris kėlinius vykusį apylygį žaidimą ispanai į savo pusę nusvėrė besibaigiant dvikovai. Po penktąsias pražangas gavo Marijonas Petravičius ir Kšištofas Lavrinovičius.

Dėl antros nesportinės pražangos aikštę palikti turėjo ir Linas Kleiza.  „Nesu teisėjas, todėl apie jų darbą nekalbėsiu, - teisti keletą abejotinų sprendimų priėmusių arbitrų nesiėmė lietuvių strategas Ramūnas Butautas. - Linas sužaidė ne geriausias savo rungtynes, jis gali pasirodyti ir geriau".

REKLAMA

Tai padėjo ispanams įgyti didžiausią persvarą iki tol - 81:74. Komandą dar bandė traukti Š.Jasikevičius, tačiau jo vieno pastangų buvo maža.

S.Jasaitis, iki tol žaidęs nesulaikomai ir pataikęs 5 tolimus metimus, besibaigiant mačui prametė du tritaškius, kurie galėjo sumažinti atsilikimą. Ispanai to neatleido.

Nepilnamečio finalas

„Žaidėme gerai, tačiau patyrėme nesėkmę dėl mažų klaidų, - įsitikinęs S.Jasaitis. - Leidome varžovams kartoti metimus. Per paskutinį kėlinį jie naudojo aikštės gynybą ir dėl to nesugebėjau pataikyti“.

REKLAMA

Olimpiados finale žais ir 17-metis ispanų talentas Ricky Rubio.

„Sapnas tapo tikrove, - džiūgavo R.Rubio, vakar atkovojęs 6 kamuolius ir atlikęs 4 rezultatyvius perdavimus. - Pergalę skiriu Jose Manueliui Calderonui, kuris dėl traumos negalėjo žaisti, tačiau svariai prisidėjo prie to, kad esame čia“.

Sieks bronzos


1992 m. Barselonos, 1996 m. Atlantos ir 2000 m. Sidnėjaus olimpinėse žaidynėse lietuvių krepšininkai iškovojo bronzą. Šį pasiekimą R.Butauto auklėtiniai sieks pakartoti ir rytoj.

„Pusfinalius olimpinėse žaidynėse vis pralaimime, - nesėkmingus pasirodymus prisiminė R.Šiškauskas. - Stengėmės šiose rungtynėse padaryti viską, kad nutrauktume nesėkmių seriją. Bet juk žaidėme su pasaulio čempionais, todėl buvo labai sunku“.

Rinktinės kapitonas įsitikinęs, kad reikia žvelgti į priekį. „Mūsų laukia dar vienos rungtynės. Dar tebeturime šansą iškovoti medalius.  Stengsimės pamiršti pusfinalio rungtynes ir pasirengti kitam susitikimui“, - sakė puolėjas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų