REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Estija paragino Europos Sąjungą įvesti į Gruziją savus taikdarius. Kaip skelbia „EU Observer“, tokią poziciją Talinas išreiškė po to, kai separatistinėje Pietų Osetijos Respublikoje ėmė kilti įtampa ir iš regiono po susišaudymų buvo imtasi evakuoti moteris bei vaikus.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš kalbėjau su savo kolegomis iš Švedijos bei Suomijos. Mes manome, kad dabar ES pirmininkaujanti valstybė bei Europos Komisija turi itin atidžiai sekti situaciją ir, jei reikia, griebtis veiksmų“ – kalbėjo Estijos užsienio reikalų ministras Urmas Paetas.

REKLAMA

„Taikdariai šiame regione būtų tinkamas ES žingsnis“ – pridūrė U. Paetas ir pareiškė, kad Gruzijoje netrukus lankysis Prancūzijos užsienio reikalų ministras Bernardas Kouchneris.

Per savaitgalį vykusius susišaudymus Pietų Osetijoje žuvo 6 žmonės, o dar 22 buvo sužeisti. Rusijos užsienio reikalų ministerija nedelsdama perspėjo, kad konfliktas gali virsti plataus masto atviru ginkluotu susirėmimu. Netrukus po to Pietų Osetijoje buvo pradėta vaikų bei moterų evakuacija.

REKLAMA
REKLAMA

„Veiksmai atliekami taip, kad būtų sukurta plataus ginkluoto konflikto iliuzija, kad atrodytų, jog mes esame ant karo slenksčio. Visam tam diriguoja Rusijos užsienio reikalų ministerija. Tuo siekiama sužlugdyti taikos procesą, į kurį vis giliau įsitraukia tarptautinė bendruomenė“ – pareiškė Gruzijos reintegracijos ministras Temuras Jakobašvilis.

„Kaip ir praėjusiais metais Rusija pasirinko rugpjūčio mėnesį, kad surežisuotų karinius incidentus Gruzijoje. Kaip tik rugpjūtį ES pareigūnai atostogauja“ – teigia analitikas Vladimiras Socoras.

Baiminamasi, kad konfliktas Pietų Osetijoje, kurioje gyvena maždaug 40 ar 70 tūkst. gyventojų, gali destabilizuoti visą regioną. Rusija daugumai šios nepripažintos respublikos gyventojų suteikė savo pasus ir laiko joje vadinamuosius „taikdarius“.



(„News Bridgepix“ nuotr.)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų