• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusijos diktatorius Aleksandras Lukašenka išleido dekretą, kuriame numatoma, kad šalyje grąžinama vienuolikametė mokykla, skelbia „Lenta.ru“. Mokiniai į mokyklą turės keliauti šešis kartus per savaitę.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusioje dešimtmečio pabaigoje buvo pradėta vykdyti reforma, kuria siekta pereiti prie dvylikametės mokyklos, tačiau reforma nebuvo pilnai įgyvendinta. Reformos esmė buvo siekis palengvinti mokinių mokslo savaitę ir padaryti taip, kad jaunuoliai į mokyklą eitų tik 5 dienas per savaitę. Tačiau teigiama, kad daugumoje mokyklų mokiniai ir toliau buvo priversti taikstytis su šešiomis mokslo dienomis savaitėje.

REKLAMA

Dabar A. Lukašenka veikiausiai grąžins senąją tvarką, kurioje vidurinė mokykla bus baigiama per 11 mokslo metų, o mokslo savaitė tęsis net 6 dienas. Tiesa, kalbama, kad šešta diena bus skirta ne pamokoms, o fiziniam lavinimui, sportinėms varžyboms.

A. Lukašenka yra pareiškęs, kad aštuoniolikmetėms merginoms jau yra laikas auginti vaikus, o jos, priešingai diktatoriaus norams, dar eina į mokyklą. Be to, A. Lukašenka „sielvartauja“, kad darbo rinkai trūksta darbuotojų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų