• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus savivaldybės kolegija iš miesto biudžeto ketvirtadienį atriekė 50 tūkst. litų stendams, ant kurių, prasidėjus Seimo rinkimų agitacijai, bus kabinami politikų plakatai.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak dienraščio "Vilniaus diena", nors rinkimai į Seimą numatyti spalį, stendais susirūpinta birželio viduryje. Už juos atsakinga savivaldybės bendrovė "Grinda" pareikalavo politikų skirti per 87 tūkst. litų seniems stendams atnaujinti, naujiems gaminti, pastatyti ir po rinkimų - jiems išmontuoti.

REKLAMA

Savivaldybės Ekonomikos ir finansų komiteto nariai, išvydę stendams prašomą sumą, sumojo, jog ši bus gerokai išpūsta. Apskaičiuota, jog vienam stendui tektų pusė tūkstančio litų. Pasipiktinę politikai nurėžė sumą perpus ir pasiūlė kolegijai skirti tik 50 tūkst. litų.

Ekonomikos ir finansų komiteto narė, priklausanti liberalcentristų frakcijai, Rūta Vainienė pasiūlė apskritai nešvaistyti miesto pinigų Seimo rinkimams.

REKLAMA
REKLAMA

"Politikuoti skirtus stendus Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) tegul finansuoja. Kuo čia dėta savivaldybė ? Ne miesto funkcija rinkimus finansuoti. Geriau miestiečiams pinigus skirti, ne rinkimams", - piktinosi R.Vainienė.

Savivaldybės administracijos direktorius Gintautas Paluckas paaiškino, kad savivaldybei dalį rinkimų rūpesčių užkrovė Vyriausybė. Miesto valdžia privalo pasirūpinti ne tik stendų, balsavimo urnų, bet ir skirti vietą rinkimams.

Bendrovės "Grinda" direktorius Algimantas Vilūnas buvo kategoriškas: savivaldybės skirtų pinigų neužteks, todėl bendrovė žada artimiausiu metu prašyti valdžios skirti daugiau lėšų. Mat apskaičiuota, kad pagaminti 11 naujų stendų turėtų atsieiti apie 7,6 tūkst. litų, 13 nuniokotų gaminių sutaisyti kainuos apie 2 tūkst. litų, o likusias 133 iškabas nugrandyti ir išdažyti - dar 20 tūkst. litų.

Brangiausiai kainuoja stendus pristatyti į vietą, juos prižiūrėti ir išmontuoti. Remiantis praėjusių rinkimų duomenimis apskaičiuota, kad šiemet įmonei šie darbai turėtų atsieiti apie 45 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų