REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Piliečių Santalka ir Lietuvos Sąjūdis siūlo riboti prekybos alkoholiniais gėrimais laiką ne mažiau kaip nuo 22 iki 8 val. bei drausti prekybą alkoholiu kioskuose.

REKLAMA
REKLAMA

Savo poziciją visuomenininkai ketvirtadienį išdėstė kreipimesi į Seimo narius.

"Prašome Seimo narių pritarti prekybos alkoholiniais gėrimais laiko apribojimui ir prekybos laiką riboti ne mažiau kaip nuo 22 iki 8 val. Taip pat raginame pradėti mažinti prekybos alkoholiniais gėrimais taškų intensyvumą. Prekybos alkoholiniais gėrimais draudimas kioskuose būtų gera šios priemonės pradžia, kurią plečiant ateityje būtų galima uždrausti prekybą degalinėse ir alkoholinių gėrimų prekybą perkelti į specializuotas alkoholinių gėrimų parduotuves, kuriose būtų pilnai užtikrinama prekybos kontrolė", - teigiama visuomenininkų kreipimesi.

REKLAMA

Visuomeninių organizacijų atstovai prašo parlamentarus neapsiriboti tik alkoholinių gėrimų reklamos sumažinimu ir kartu apriboti alkoholinių gėrimų prieinamumą.

Seimas savo ruožtu išbraukė iš ketvirtadienio posėdžio darbotvarkės klausimą, ar nuo kitų metų sausio uždrausti alkoholio prekybą kioskuose ir naktį.

Sveikatos reikalų komiteto pirmininkas Antanas Matulas priekaištavo, kad šie metai yra blaivybės metai, todėl įstatymų, kuriais sugriežtinamas alkoholio vartojimas, priėmimo atidėlioti negalima.

REKLAMA
REKLAMA

Ekonomikos komiteto pirmininkė Birutė Vėsaitė prašė pataisų priėmimo nenukelti į rudenį, o apsispręsti liepos 14-15 dienomis, kai vyks paskutiniai pavasario sesijos posėdžiai.

Petras Gražulis reikalavo, kad pataisų dėl alkoholio prekybos ir vartojimo sugriežtinimo, Seimas nesvarstytų, o sujungtų su jo prieš kelis metus pateiktomis pataisomis, kuriomis jis siūlė prekybos centruose alkoholiniais gėrimais, kurių stiprumas neviršytų 8,5 proc., leisti prekiauti nuo 8 val. iki 23 val., o stipresniais - nuo 10 val. iki 22 valandos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Seimas Alkoholio kontrolės įstatymo pataisas vis dėlto nutarė svarstyti vėliau: už priėmimo atidėjimą balsavo 65 Seimo nariai, prieš - 19, o susilaikė 10 parlamentarų.

Alkoholiu siūloma leisti prekiauti nuo 8 val. iki 22 val., tačiau keli Seimo nariai yra pateikę pasiūlymų laiką ir paankstinti, ir pavėlinti, todėl parlamentarai taip pat balsuos dėl konkretaus laiko.

Jeigu parlamentarai prekybą alkoholiu uždraus naktį, stipriaisiais gėrimais nebus galima prekiauti niekur - nei parduotuvėse, nei degalinėse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų