REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusija ir Baltarusija griežtai smerkia bet kokius bandymus perrašyti istoriją ir peržiūrėti Antrojo pasaulinio karo išdavas.

REKLAMA
REKLAMA

„Rinkiminiam, politizuotam požiūriui į istoriją turi būti priešpastatyti garbingi moksliniai debatai. Tik remdamasi tokiu pagrindu Europa gali ... pasimokyti iš savo sunkios istorijos, išvengdama tragiškų praeities klaidų pasikartojimo“, - sakoma bendroje deklaracijoje, kurią po derybų Breste pasirašė Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas ir Baltarusijos lyderis Aleksandras Lukašenka.

REKLAMA

Dokumente minimas Rusijos ir Baltarusijos susitarimas drauge organizuoti šventinius 65-ųjų pergalės Antrajame pasauliniame kare metinių renginius.

„Praeities pamokos - tvirtas bendros kovos su bet kokiomis rasizmo, agresyvaus nacionalizmo ir ksenofobijos apraiškomis pamatas“, - pabrėžiama deklaracijoje.

Joje minėtų dviejų valstybių vadovai taip pat akcentuoja būtinybę „nuolat rūpintis nugalėtojų karta - Didžiojo tėvynės karo veteranais ir užnugario darbininkais" - ir karo didvyrių atminimo įamžinimo svarbą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų