REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mums labiausiai Europos čempionate trūks Lietuvos rinktinės, visgi, būkime atviri, prie to jau esame pripratę. Bet Austrijoje ir Šveicarijoje neišvysime ir viso pulko pačių ryškiausių žvaigždžių, kurios būtų tikrai papuošusios šias pirmenybes. Taigi ko neteko EURO-2008?

REKLAMA
REKLAMA

Į Senojo žemyno futbolo čempionato finalinį etapą nesugebėjusi prasimušti žvaigždžių prikimšta Anglijos rinktinė smarkiai nuvylė ne tik savo šalį, bet ir turnyro organizatorius. Futbolo tėvynės atstovai būtų tikrai pridėjo žavesio vienam svarbiausių metų sporto įvykiui. Be to, ne ką mažiau nei pačių žaidėjų, pasigesime ir Anglijos fanų, kurie visada ryškiai išsiskiria iš kitų šalių gerbėjų. Vis dėlto turime pripažinti, kad ne kas kitas, o patys anglai ir yra kalti dėl to, kad šiais metais bus tik pasyvūs čempionato stebėtojai.

REKLAMA

Deja, ne visos iš 16-os rinktinių, prasimušusių į čempionatą, galės žaisti optimalių sudėčių. Dėl traumų ar kitokių priežasčių nemažai garsių futbolininkų bus priversti įsijausti tik į paprastų žiūrovų rolę. Tad mes pamėginome išrinkti geriausius iš negalėsiančių dalyvauti ir suformuoti iš jų „svajonių komandą“, kurią ir pateikiame jūsų teismui. 



News Bridgepix nuotr.

1. Oliveris Kahnas (vartininkas, Vokietija). Vienas geriausių visų laikų pasaulio vartininkų karjerą nacionalinėje rinktinėje baigė po 2006 metų Pasaulio futbolo čempionato, o šiais metais paskelbė ir apie galutinį pasitraukimą iš didžiojo sporto. Mes pasigesime ne tik spalvingojo vokiečio žaidimo, bet ir jo nuolatinių ginčų su pagrindiniu konkurentu dėl vietos startinėje sudėtyje Jensu Lehmannu.

REKLAMA
REKLAMA

2. Fabio Cannavaro (gynėjas, Italija). Italijos kapitonas patyrė traumą vos atvykęs į čempionatą, kai treniruotės metu susidūrė su savo komandos draugu Giorgio Chielliniu. Tikėkimės, kad tai nesutrukdys „squadra azzurra“ žaidėjams pademonstruoti visų savo sugebėjimų.

3. Paulas Scharneris (gynėjas, Austrija). Neabejotinai geriausias vienos iš pirmenybių šeimininkių futbolininkas. Šiam žaidėjui kelią į čempionatą užtvėrė nesutarimai su vyriausiuoju Austrijos rinktinės treneriu Josefu Hickersbergeriu.

4. Alessandro Nesta (gynėjas, Italija). Kiek netikėtai anksti pasitraukė iš rinktinės praėjusiais metais – po to, kai tapo Pasaulio futbolo čempionu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

5. Tomašas Rosicky (saugas, Čekija). Čekijos rinktinės kapitonas ir Londono „Arsenal“ klubo saugas sezono pabaigoje gavo sunkią kelio traumą ir nespėjo po jos atsigauti. Jo trūkumas čekams gali labai atsiliepti. 



News Bridgepix nuotr.

6. Clarence‘as Seedorfas (saugas, Olandija). Kaip ir jo rinktinės draugas Markas van Bommelis, C. Seedorfas atsisakė žaisti dėl vyriausiojo trenerio Marco van Basteno elgesio. „AC Milan“ saugo patirtis būtų tikrai pravertusi ambicingai, tačiau dar pakankamai jaunai olandų rinktinei.

REKLAMA

7. Pavelas Nedvedas (saugas, Čekija). Čekams rinktinės sielos ir vieno pagrindinių lyderių nebuvimas bus labai rimtas iššūkis. Pakabinęs nacionalinės komandos bucus ant vinies, P. Nedvedas dabar savo tautiečiams galės padėti nebent tik laikydamas kumščius prie televizoriaus ekrano.

8. Davidas Trezeguet (puolėjas, Prancūzija). Nepaisant to, kad D. Trezeguet  Italijos „Serie A“ čempionate pelnė  20 įvarčių, prancūzų strategas Raymondas Domenechas nusprendė į rinktinę pakviesti ne jį, o beveik visą sezoną „Chelsea“ atsarginių žaidėjų suolelį „sėkmingai“ šildžiusį  Nicolasą Anelką ir perspektyvųjį Bafetimbį Gomisą.

REKLAMA

9. Edurado da Silva (puolėjas, Kroatija). Natūralizuotas brazilas, žaisdamas Londono „Arsenal“ ekipoje patyrė sunkią kelio traumą ir negalės į aikštę išbėgti iki kito sezono pradžios. Jo aštrių reidų kroatams tikrai trūks. 

10. Raulis (puolėjas, Ispanija). 30-metis Madrido „Real“ kapitonas netikėtai nesulaukė kvietimo į rinktinę, kurios nepakeičiamu simboliu buvo laikomas ilgus metus. Pažiūrėsime, ar, nepasitikėdamas geriausiu Ispanijos „La Ligos“ čempionato žaidėju. Luisas Aragonesas neprašovė. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA



News Bridgepix nuotr.

11. Frančesco Totti (puolėjas, Italija). Dar vienas žaidėjas, su rinktine atsisveikinęs po triumfo 2006 metų Pasaulio futbolo čempionate. Tikriausiai labiausiai saldžiojo italo pasiges dailiosios lyties atstovės.

Ne ką mažiau nei išvardinto vienuoliktuko trūks ir prancūzo Bacary'o Sagna, olando Ryano Babelio, italo Pilippo Inzaghi, portugalo Luišo Figo bei kitų žaidėjų, bet tikėkimės, kad jų netektis kompensuos kiti talentai ir tai per daug nesugadins ilgai lauktos futbolo fiestos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų