REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos radijo ir televizijos (LRT) vadovybė politikų kaltinama cenzūruotos aplinkos kūrimu, tačiau LRT darbuotojai pirmadienį išplatintu viešu pareiškimu neigia, kad jų kūrybos laisvė yra varžoma.

REKLAMA
REKLAMA

Pareiškime, kurį pasirašė 52 žurnalistai ir laidų vedėjai, teigiama, kad tiek dirbant ankstesnei, tiek naujajai administracijai, jų kūrybos laisvė nebuvo ir nėra varžoma, o savo rengiamose laidose jie gali atspindėti pačias įvairiausias nuomones.

REKLAMA

Kaip portalui „Balsas.lt“ sakė žurnalistas Benas Rupeika, su cenzūra jam nėra tekę susidurti.

„Man šitoje įstaigoje cenzūros nebuvo. Patarimų buvo, bet cenzūros nebuvo“, - tvirtino B. Rupeika.

Patarimų iš vadovybės žurnalistas tikino gavęs tik sovietmečiu prieš 40 metų, o nepriklausomybės metais – ne.

„Tiesiogiai ne, grubiai – ne. Nieko šia tema nebenoriu kalbėti“, - sakė B. Rupeika.

Rimvydas Valatka irgi tikino, jog su sovietine cenzūra jam tekę susidurti tik sovietiniais metais ir sakė nemanąs, jog LRT žurnalistai yra cenzūruojami.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš esu jau aštuoneri metai LRT taryboje, man neteko girdėti, kad kuris LRT direktorius, (o pragyvenau jau Žuką, Milaknį, Petrauskį, dabar ketvirtas yra) kokiam nors žurnalistui lieptų ką nors sakyti, o ko nors nesakyti“, - teigė R. Valatka.

Tėvynės sąjungos narė Rasa Juknevičienė „Balsui.lt“ teigė, kad nuo tada, kai pasikeitė LRT vadovybė, keičiasi ir informacinių laidų, analizuojančių politinę Lietuvos situaciją, pobūdis.

„Vien tas faktas, kad šiandien rytą Lietuva nebegirdėjo Dariaus Kuolio jo laidoje „Tarp Rytų ir Vakarų“ daug ką pasako“, - sakė konservatorė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

R. Juknevičienė mano, kad tokia cenzūruota aplinka naudinga susidariusiai šalyje įtakingų žmonių grupei, kurių tikslas - išlaikyti savo įtaką.

„Ne viena žiniasklaidos priemonė yra rašiusi, kad yra grupė žmonių, kurie turi didžiulę įtaką Lietuvoje, kuriuos yra užvaldžiusi aistra valdyti, ir tie žmonės siekia išlaikyti savo įtaką ir savo galią“, - sakė parlamentarė.

Anot R. Juknevičienės, tokių tikslų siekiama per socialdemokratų buvimą valdžioje.

Opozicijos lyderis Andrius Kubilius pirmadienio spaudos konferencijoje visuomeninį radiją ir televiziją pavadino „valdžios ruporu“, šitaip akcentuodamas įvairių nuomonių sklaidos stoką ir Vyriausybės bei ministerijų užpirktas laidas.

REKLAMA

Tėvynės sąjungos lyderio teigimu, Lietuvos televizijos naujienų laida „Panorama“ darosi panaši į praeityje pagarsėjusią laidą „Kas geresnio, premjere?“, tuo tarpu Lietuvos radijas - į „A. Paulausko Radiją“.

Kaip portalui „Balsas.lt“ teigė Žurnalistų draugijos pirmininkė Marytė Kontrimaitė, konservatorių pareiškimai dėl LRT vadovybės kuriamos cenzūruotos aplinkos panašūs į tiesą.

„Tai rodo, kad aiškiai ir tendencingai yra pašalintas vienas toks truputėlį nelabai patinkantis laidų vedėjas“, – apie Lietuvos radijo nutarimą nepratęsti sutarties su Dariumi Kuoliu bei nebetransliuoti jo laidos „Tarp Rytų ir Vakarų“ kalbėjo M. Kontrimaitė.

REKLAMA

Anot jos, šitaip kuriama cenzūruota aplinka greičiausiai orientuota į tuos asmenis, kurie prieš rinkimus į Seimą artimiausiu metu siekia užsitikrinti kuo daugiau vietos televizijoje bei radijuje. Konkrečiai įvardinti asmenų M. Kontrimaitė nepanorėjo.

„Čia jau reikėtų klausti pono Audriaus Siaurusevičiaus, kas jam labiausiai prie širdies“, - sakė M. Kontrimaitė.

Jos teigimu, per A. Siaurusevičiaus laidas tendencingai jautėsi, kam skiriama daugiausiai laiko kalbėti, o objektyvumo jose būta ne per daugiausiai.

Susisiekti su A. Siaurusevičiumi portalui „Balsas.lt“ nepavyko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų