REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Artėjant Seimo rinkimams, Lietuvos partijos ieško naujų būdų rinkėjams privilioti - Liberalų ir centro sąjunga ryšiams su rinkėjais pasitelkė automatines telefono stoteles, kurios rinkėjus informuoja apie jų mieste vyksiančius susitikimus su šios partijos atstovais.

REKLAMA
REKLAMA

„Lietuvoje toks būdas pasiekti rinkėjus, mano žiniomis, naudojamas pirmą kartą“, - BNS penktadienį sakė liberalcentristų lyderis Artūras Zuokas.

REKLAMA

Jo teigimu, paprastai stotelė skambina miesto, kuriame planuojamas susitikimas, gyventojams du kartus - susitikimo išvakarėse ir susitikimo dieną. Pakėlęs telefono ragelį, žmogus išgirsta iš anksto įrašytą kvietimą ateiti į susitikimą su liberalcentristais.

„Štai dabar važiuoju į Jurbarką, kur vakare vyks susitikimas, ir žinau, kad žmonėms apie jį bus pranešta“, - teigė liberalcentristų lyderis, pridūręs, jog šia technologija partija naudojasi nuo šių metų balandžio mėnesio.

REKLAMA
REKLAMA

Pranešimus, kuriuos išgirsta gyventojai, A.Zuokas įgarsino pats. Anot partijos pirmininko, kiekvienam miestui skiriamas skirtingas tekstas.

Bendrovė „Teo LT“, kurios klientai yra pagrindiniai liberalcentristų taikiniai, sakė žinanti apie šią akciją, tačiau tvirtino negalinti kontroliuoti skambučių turinio.

„Mes žinome, kad mūsų klientai sulaukia tokių skambučių. Tuo užsiima viena įmonė, besinaudojanti mūsų telekomunikacijų tinklu“, - BNS sakė „Teo LT“ atstovas spaudai Antanas Bubnelis.

Jis pripažino, kad „Teo LT“ ši akcija „ne itin patinka“ ir jei sulauks nusiskundimų iš klientų, kreipsis į įmonę dėl tokios akcijos nutraukimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tačiau realiai mes neturime galimybių ir negalime kontroliuoti turinio. Juk tai iš esmės yra tas pats, lyg žmogus skambintų visiems savo draugams ir kviestų į vakarėlį“, - teigė A.Bubnelis.

Anot „Teo LT“ atstovo, techniškai tokį „skambinimo robotą“ padaryti nėra sunku.

„Nežinome, kaip tai vyksta šioje konkrečioje įmonėje, tačiau dažniausiai abonentams skambina kompiuteris su specialia technine įranga“, - teigė A.Bubnelis.

Tuo tarpu A.Zuokas, sakė, kad telefoniniai pranešimai rinkėjams tai tik pradžia.

„Ateityje mes planuojame tiesiogines telefono konferencijas, kurių metu bus galima užtikrinti ryšį su 20 tūkstančių vartotojų“, - sakė šiemet už bandymą papirkti teismo pinigine bauda nubaustas politikas, kuris ves savo partiją į spalio 12 įvyksiančius Seimo rinkimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų