REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį iš Lietuvos radijo ir televizijos (LRT) tarybos atsistatydinti nutaręs jos pirmininkas Valentinas Milaknis portalui „Balsas.lt“ nurodė du pasitraukimo motyvus: jam nepavyko apginti Dariaus Kuolio laidos, be to, jis nepasitiki LRT generaliniu direktoriumi Audriumi Siaurusevičiumi.

REKLAMA
REKLAMA

V. Milaknis sakė, kad sprendimas galutinis. „Jau išsiunčiau pareiškimą apie savo atsistatydinimą mane delegavusiam Seimui ir informavau tarybos narius. Motyvai yra du. Pirmas -  nesugebėjau apginti Dariaus Kuolio laidos. Antras, nes nepasitikiu dabartiniu LRT generaliniu direktoriumi. Taip pat nusprendžiau nebedirbti LRT Taryboje“, - portalui „Balsas.lt“ teigė V. Milaknis.

REKLAMA

Jis pabrėžė, kad D. Kuolio laidos eliminavimą iš eterio laiko pavojinga tendencija ir teigė, kad laidai ir jos autoriui apginti jam pritrūko procedūrinių įgūdžių. „D. Kuolio laidos klausimo svarstymas buvo nukeltas į patį vakarą, kai jau buvome patvirtinę programų tinklelį. Kai Romas Sakadolskis (kitas LRT tarybos narys, - „Balsas.lt“) kėlė klausimą tinklelio tvirtinimo metu, buvo atsakyta, kad laida lieka, tinklelis neva keičiasi tik sezoniškai. Vėliau tik buvo pranešta, kad keičiamas jos vedėjas“, - aiškino V. Milaknis

REKLAMA
REKLAMA

V. Milaknis tvirtino, kad, jo nuomone, D. Kuolio radijo laida „Tarp Rytų ir Vakarų“, kurioje tarp kitų buvo aptartas skandalingas „Panoramos“ siužetas (jį nekorektišku vadino ir ten nufilmuotas Seimo narys) jokiai etikai nenusižengė. Tuo tarpu LRT vadovas A. Siaurusevičius iškart po laidos ypač piktai užsipuolė jos autorių ir net sakė reikalausiąs rašyti pasiaiškinimą ir įsikarščiavęs tarybos nariams parodė netgi ne tą reportažą, apie kurį buvo kalbama Dariaus Kuolio laidoje.

V. Milaknis LRT tarybos pirmininku buvo išrinktas prieš 10 dienų. Jis šiame poste pakeitė Romą Pakalnį, kurio kadencija baigėsi šį mėnesį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kitas LRT tarybos narys ir Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius portalui sakė sužinojęs apie pirmininko atsistatydinimą tik iš spaudos ir teigė nepalaikąs nei vienos pusės. Visada sakiau, kad LRT taryba yra ne kažkokios pusės, o visuma žmonių, kurie turi stengtis, kad viskas būtų gerai", aiškino D. Radzevičius.

Jis teigė negalįs prisidėti prie V. Milaknio pareikšto nepasitikėjimo A. Siaurusevičiumi, nes juo pasitikėjo ir ankstesnė taryba, kurios dalis joje dirba ligi šiol. Dirbu neseniai, buvau tik antrame posėdyje, neturiu pagrindo nepasitikėti", - sakė tarybos narys. Jis taip pat teigė, kad balsavo už tai, jog D. Kuolio laida būtų palikta, o dėl laidos vedėjų personalijų balsavimo išvis nebuvę.

REKLAMA

Pats Audrius Siaurusevičius V. Milaknio pareikšto nepasitikėjimo žurnalistams nekomentuoja.

Taryba yra aukščiausioji LRT valdymo institucija, atstovaujanti visuomenės interesams. Ji sudaroma 6 metams iš 12 asmenų – visuomenės, mokslo ir kultūros veikėjų. Šiuo metu LRT Tarybą sudaro Marcelijus Martinaitis, Romas Sakadolskis, Rimvydas Valatka, Alvydas Jokubaitis, Gediminas Ilgūnas, Saulius Vosylius, Edmundas Ganusauskas, Auksė Balčytienė, Eglė Pranckūnienė, Dainius Radzevičius, Saulius Drazdauskas, Valentinas Milaknis.

LRT vykstančiais procesais susirūpinimą jau yra pareiškusi Lietuvos žurnalistų draugija ir kai kurie politikai. Konservatorių lyderis Andrius Kubilius trečiadienį išplatino pareiškimą, kuriame konstatuojama, jog LRT įvedama cenzūra.



REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų