REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Balandžio 17 d. atnaujinta interneto svetainė „Geraskinas.lt“ pristato kino centro Pylimo g. 17 koncepciją. Dalis Lietuvos kinematografininkų ir kultūros veikėjų pasisako už naujo kino centro kūrimą buvusio “Lietuvos” kino teatro vietoje.

REKLAMA
REKLAMA

Kartu su atnaujinta interneto svetaine startuoja akcija „Laisvė geram kinui!“, kviečianti Vilniaus bendruomenę ir kino mėgėjus išsamiau susipažinti su naujo kino centro projektu ir palaikyti jo įgyvendinimą.

REKLAMA

Projekto oponentai stabdo naujo pastato statybas buvusio „Lietuvos“ kino teatro teritorijoje, argumentuodami, kad siekia apginti viešąjį interesą turėti nekomercinį kino teatrą.  

„Lietuvos kinematografininkų sąjungos Patikėtinių taryba pritaria naujo kino centro projektui „Lietuvos“ kino teatro vietoje. Tikiuosi, mūsų patarimai investuotojams padės sukurti kino namus, kurie atitikų gero kino mėgėjų lūkesčius“, – teigia Gytis Lukšas, Lietuvos kinematografininkų sąjungos pirmininkas.

REKLAMA
REKLAMA

„Esu už naująjį kino teatrą – modernų ir skirtą nepriklausomam kinui, ir šiandien nematau alternatyvos bei galimybės realiai tai pasiekti, išskyrus kaip partnerystėje su geranoriškai nusiteikusiu verslu, kuris tikrai nėra baubas ar tik vertas kultūros žmogaus arogantiškos paniekos ar dirbtinio supriešinimo“, – tvirtina režisierius Arūnas Matelis.

„O koks čia viešasis interesas? Aš nesuprantu šito. Juk yra atstatomas kino centras ir bus net dvi salės“, – sako architektas Algirdas Kaušpėdas.

Bendrovė „M2 Invest“ kartu su Airijos ir Didžiosios Britanijos investuotojais buvusio „Lietuvos“ kino teatro vietoje ketina pastatyti į senamiesčio aplinką integruotą pastatą, kuriame įsikurs nepriklausomo kino centras, talpinsiantis 280 žiūrovų, kino klubas, kavinė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų