REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Uostamiesčio valdžia jau turi paruošusi įsakymą, kuriuo bus skelbiama šildymo sezono pabaiga, tačiau kol kas jis dar be datos.

REKLAMA
REKLAMA

Šildymo sezonas oficialiai gali būti nutrauktas jau šios savaitės pabaigoje arba ateinančią savaitę.

REKLAMA

„Žiūrime prognozes. Praėjusi savaitė buvo graži, bet vidutinė paros temperatūra siekė 7-8 laipsnius šilumos. Šiandien išlindo saulutė, rytoj jau irgi galėtų būti apie 10 laipsnių, tačiau toliau vidutinė paros temperatūra vėl turėtų truputį sumažėti“, - sakė Savivaldybės administracijos Butų ūkio ir energetikos skyriaus vedėjas Algis Gaižutis.

Anot jo, kol kas žmonės masiškai pageidavimo, kad būtų nutrauktas šildymo sezonas, nereiškia. Šilčiausią praėjusios savaitės dieną sulaukta tik vieno skambučio.

REKLAMA
REKLAMA

„Paaiškinau, kad surinkę daugiau nei pusę namo gyventojų parašų, žmonės gali patys prašyti atjungti šildymą. Suprantu, kad norima pinigėlių sutaupyti, bet keletą dienų dar vertėtų palaukti, nes dėl drėgmės patalpose nukentėtų maži vaikai ir ligoniai“, - sakė A. Gaižutis.

Jo žiniomis, Klaipėdoje jau yra ne vienas daugiabutis namas, kurio gyventojai pasinaudojo galimybe baigti šildymo sezoną anksčiau.

Jis taip pat atkreipė dėmesį, kad uostamiestyje šildymo sezono pabaiga paprastai skelbiama keliomis dienomis vėliau nei Vilniuje bei Kaune. Vakar A. Gaižutis teigė dar negirdėjęs, kad šie miestai jau planuotų nutraukti šildymą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Beje, AB „Klaipėdos energija“ duomenimis, paskutiniuoju metu klaipėdiečiai šilumą vartojo taupiau: temperatūra šiemet kovą buvo tokia pati kaip ir vasarį, tačiau suvartota net 7 proc. mažiau šilumos.

Pasak „Klaipėdos energijos“ Šilumos pardavimo ir rinkodaros departamento direktoriaus Virginijaus Zutkio, pernai kovas buvo beveik dviem laipsniais šiltesnis (+4,8 ‚b0C) nei šiemet (+2,9 ‚b0C), tačiau šiemet per šį mėnesį suvartota 6 proc. mažiau šilumos.

„Labai gali būti, jog pabrangus šilumai daugelio namų šildymo sistemų prižiūrėtojai pagal gyventojų norus atidžiau reguliavo teikiamos šilumos kiekį ir todėl bendras suvartojimas mieste šiemet buvo mažesnis“, - sakė V. Zutkis.

REKLAMA

„Klaipėdos energijos“ duomenimis, skirtingos techninės būklės namams ir kovą reikėjo skirtingo šilumos energijos kiekio. Naujos statybos namams pakako vidutiniškai 7 kWh/m‘b2, renovuotiems - 8 kWh/m‘b2. Senos statybos nerenovuoti namai sunaudojo nuo 17 kWh/m‘b2 iki 35 kWh/m‘b2 šilumos energijos.

Energetiškai taupiausias Klaipėdoje išlieka naujos statybos namas Statybininkų pr. 7b, kuriam kovą prireikė tik 5,7 kWh/m‘b2 šilumos. Daugiausiai reikėjo nerenovuotam daugiabučiui Herkaus Manto g. 43 - jis suvartojo 35 kWh/m‘b2 šilumos.

Pernai šildymo sezonas Klaipėdoje oficialiai buvo baigtas balandžio 17-ąją, o užpernai, taip ir nesulaukus reikiamos vidutinės 10 laipsnių šilumos tris paras iš eilės, - balandžio 25-ąją.



Giedrė Norvilaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų