REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienį vykusiame Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) tarybos posėdyje partijos senbuvis, nepriklausomybės akto signataras Bronislovas Genzelis paskelbė apie savo apsisprendimą palikti šią organizaciją.

REKLAMA
REKLAMA

B. Genzelis sakė, jog pagrindinės pasitraukimo priežastys – tai, jog partija nepripažįsta savo klaidų ir taiko dvigubus standartus.

REKLAMA

Portalui "Balsas.lt" B. Genzelis sakė nesuprantąs, kodėl, sudarant  dar ankstesnę koaliciją su Naująja Sąjunga ir Darbo partija, buvo ne tik ignoruojama daugumos narių nuomonė, bet ir visi oponentai vadinami skaldytojais. "Dabar vėl susitarta nieko neatsiklausus, o visi, kas pasisako prieš - skaldytojai?"- stebėjosi profesorius. "A. M. Brazauskas gali pasisakyti prieš progresinius mokesčius, kai G. Kirkilas už - ir tai nevadinama skaldymu. Kodėl kitiems taikomi kiti standartai? Švietimo ministrė bandė per partijos Švietimo reikalų komitetą prastumti Aukštojo mokslo reformos projektą, kuris buvo atmestas. Tada komitetas kviestas nebebuvo, o apie teikimą Seimui sužinojau tik iš spaudos. Kai pakritikavau - vėl apkaltino skaldymu," - piktinosi politikas.

REKLAMA
REKLAMA

B. Genzelio nemalonumai partijoje prasidėjo prieš porą savaičių - po jo straipsnių, kuriuose profesorius griežtai kritikavo Švietimo ministrę Žakaitienę. „Balsas.lt“ duomenimis, ministrė, o taip pat viena iš įtakingų partijos politikių Milda Petrauskienė net reikalavo pašalinti patriarchą iš partijos. Tiesa, pastarosiomis dienomis, kiek žinoma, padėtį ėmėsi švelninti Česlovas Juršėnas, tačiau artimai B. Genzelį pažįstantys žmonės portalui sakė abejojantys, ar kolegoms pavyksią perkalbėti profesorių.

Už tai, kad kritikavo ministrę dėl prastos švietimo reformos, ne kompetencijos ir pedagogų padėties, paskatinusios juos streikuoti, B. Genzelį ketinta svarstyti partijos etikos komisijoje. B.Genzelis tuomet teigė rimtai svarstąs galimybę pasitraukti iš partijos, nes „būti joje dėl statistikos neverta“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

B. Genzelis piktinosi antidemokratinėmis tendencijomis LSDP. „Partijoje užgniaužiama vidinė diskusija. Aukštojo mokslo įstatymo pataisos Vyriausybei buvo pateiktos apeinant partijos Švietimo ir studijų komitetą, nors joms nepritarė nė vienas komiteto narys. Algirdas Paleckis iš partijos buvo išmestas vien už tai, kad išdrįso pakelti balsą prieš „Leo LT“. Naujiesiems koalicijos partneriams socialliberalams postai dalinami į kairę ir į dešinę, po to jie tuose postuose tvarkosi savo reikalus. Partijos programoje rašoma viena, o Vyriausybė daro visai ką kitą," -  tuomet žurnalistams aiškino politikas.

REKLAMA

Pasitraukęs iš LSDP, B.Genzelis į kitas partijas stoti neketina ir žada atsidėti akademinei, leidybinei bei publicistinei veiklai.

„Balsas.lt“ duomenimis, LSDP  ketina palikti ir daugiau narių iš Vilniaus ir Kauno rajono skyrių.

Lietuvos socialdemokratų populiarumas dramatiškai krito po pastaraisiais mėnesiais jos lyderio ir ministro pirmininko, o taip pat po koalicinio ministrų kabineto veiklos „stumiant“ daug prieštaravimų sukėlusį „Leo LT“ projektą, keistų ir vienas kitam prieštaraujančių G,. Kirkilo pasisakymų apie derybas dėl Ignalinos atominės elektrinės darbo pratęsimo. Manoma, kad ypač vyriausybei pakenkė nesuvaldoma infliacija ir nevykdyti pažadai mokytojams, kurių reikalavimus didinti atlyginimus lydėjo premjero pasiūlymas kai kuriems iš jų „pabadauti“.

LSDP ilgametis lyderis Algirdas Mykolas Brazauskas neseniai pavadino partijos reitingus „katastrofiškais“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų