REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tris narius vienijanti Vilniaus miesto tarybos Nepriklausoma frakcija pasirašė bendradarbiavimo susitarimą su valdančiajai koalicijai priklausančiais socdemais ir baigia derybas su „tvarkiečiais“ dėl prisijungimo prie koalicijos.

REKLAMA
REKLAMA

„Taip, susitarimas jau yra pasirašytas. Mes susitarėm, kad bendradarbiausim miestui svarbiausiais klausimais, tačiau tai nėra politinių jėgų susiliejimas, mes ir toliau išliekame atskiros frakcijos“, - antradienį BNS sakė socialdemokratų frakcijos sostinės savivaldybės taryboje seniūnė Jūratė Žeimienė.

REKLAMA

Pasak politikės, socialdemokratai taip pat yra informuoti apie „nepriklausomųjų“ norą prisijungti prie valdančiosios „Tvarkos ir teisingumas“, socialdemokratų ir Lenkų rinkimų akcijos koalicijos. J.Žeimienės žiniomis, derybos yra beveik baigtos.

Tokiu būdu mažumos koalicija virstų į daugumą ir vienytų 28 narius. Vilniaus miesto savivaldybės taryboje iš viso yra 51 vieta.

Už paramą nepriklausomieji norėtų vieno komiteto pirmininko posto, mero patarėjo vietos bei Privatizavimo komisijos pirmininko kėdės, tačiau esą į vicemero postą nepretenduoja.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu vienas vicemero postas yra laisvas, kitas - atsilaisvins artimiausiu metu. Laisvasis anksčiau priklausė Liberalų sąjūdžiui, metus deklaravusiam paramą valdančiajai daugumai. Antrasis vicemero postas artimiausiu metu taip pat liks neužimtas, nes jį palieka iš socialdemokratų partijos pašalintas, bet frakcijoje kol kas tebedirbantis Algirdas Paleckis.

Socialdemokratams, kurie kartu su partija „Tvarka ir teisingumas“ bei Lenkų rinkimų akcija yra sudarę valdančiąją koaliciją, vicemero kėdė priklauso pagal partijų susitarimą. Tačiau postas, kurį paliko liberalsąjūdiečiai, lieka laisvas, nes buvo įsteigtas opozicijai, bet niekas iš opozicijos atstovų nenori dirbti su valdančiaisiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Konservatoriai pastaruoju metu bandė inicijuoti pokyčius sostinės valdžioje - buvo derėtasi su Artūro Zuoko vadovaujamais liberalcentristais bei Liberalų sąjūdžiu, o vėliau dėl paramos norėta kalbėtis su socdemais.

Šiuo metu valdančiąją koaliciją sostinės taryboje sudaro „Tvarka ir teisingumas“ (13 mandatų), Lenkų rinkimų akcija (6) ir socialdemokratai (6).

Liberalų sąjūdžiui rinkimai lėmė 4 vietas, jie skelbiasi esantys konstruktyvia opozicija. Valdantiesiems oponuojantys konservatoriai taryboje turi 10 vietų, liberalcentristai - 9.

Rusų sąjunga vienija 2 narius ir kartu su iš „tvarkiečių“ frakcijos išėjusiu Gintaru Kazaku, įkūrė naują Nepriklausomą frakciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų