REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Edita Mildažytė ir Vidmantas Kanopa. Šios pavardės pradėtos minėti tarp pretendentų į Seimą Rokiškio vienmandatėje apylinkėje. Seimo rinkimams sparčiai artėjant, dar ne visos partijos suskubo įvardyti savo kandidatus.

REKLAMA
REKLAMA

Perkūnas iš giedro dangaus

Šių metų rudenį mūsų laukia dar vienas išbandymas – Seimo rinkimai. Partijos intensyviai ieško kandidatų vienmandatėse rinkimų apylinkėse. Rokiškyje kalbama, jog susivienyti prieš rinkimus besiruošiantys Tėvynės sąjunga (konservatoriai, politiniai kaliniai ir tremtiniai, krikščioniškieji demokratai) ir Krikščionys demokratai nusprendė vienmandatėje apylinkėje iškelti populiarios televizijos laidos „Bėdų turgus“ vedėjos Editos Mildažytės kandidatūrą.

REKLAMA

Paklaustas apie tai, Krikščionių demokratų Rokiškio skyriaus pirmininkas Antanas Slesariūnas patikino, kad jam ši žinia kaip perkūnas iš giedro dangaus. „Svarstomi visi įmanomi variantai, tačiau sprendimo dar nėra“, - kiek konkretesnis buvo Tėvynės sąjungos Rokiškio skyriaus pirmininkas Almantas Blažys. Į klausimą, ar tikrai Rokiškyje kandidatuos televizijos žvaigždė E.Mildažytė, A.Blažys atsakė, jog šis variantas, kaip ir visi kiti, yra svarstomi, tačiau pasirinkimas dar nepadarytas.

REKLAMA
REKLAMA

„Galiu duoti išmušti keturis priekinius dantis, taip patvirtindama, kad sakau teisybę ir tik teisybę“, - juokavo „Gimtajam...“ ponia Edita. Ji sakė nesiruošianti dalyvauti Seimo rinkimuose nė su viena partija. Be to, jos niekas nė nekalbino. „O kodėl turėčiau kandidatuoti būtent Rokiškyje?“ - netikėta žinia stebėjosi E.Mildažytė.

Savas ar atvežtinis


„Savas, tačiau kartu ir atvežtinis kandidatas, puikiai galintis atlikti Seimo nario misiją“, - taip apie Žemės ūkio ministerijos valstybės sekretorių Vidmantą Kanopą, sutikusį kandidatuoti Rokiškio vienmandatėje rinkimų apygardoje, kalbėjo Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjungos Rokiškio skyriaus pirmininkas Haroldas Saniukas. Jis teigė, jog skyrius turėjo vienintelį pretendentą Seimo rinkimams ir neabejoja jo sugebėjimais dirbti Seime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bene pirmieji rajone savo kandidatą į Seimą įvardijo Liberalų ir centro sąjungos Rokiškio skyrius. Dar rugsėjo mėnesį vykusioje skyriaus konferencijoje išrinktas šios partijos Rokiškio skyriaus vadovas Gintaras Girštautas.

Pasak Socialdemokratų partijos Rokiškio skyriaus pirmininko, rajono mero Rimanto Velykio, jų partijoje vienbalsiai nutarta kandidatuoti į Seimą siūlyti dabartinį Seimo narį Vytautą Saulį. Jis yra pasiryžęs per ketvirtąją kadenciją Seime tęsti pradėtus darbus.

Partijos „Tvarka ir teisingumas“, kuri neseniai vykusioje respublikinėje konferencijoje patikslino savo pavadinimą - jame nebeliko žodžių „liberalai demokratai“, patvirtino 63 kandidatus vienmandatėse apylinkėse. Rokiškio rajone šiai partijai atstovaus skyriaus pirmininkas Egidijus Vilimas.

REKLAMA

Išsisukinėja nuo atsakymo

„Dar neturime kandidato į Seimą, kovo pabaigoje vyks Rokiškio skyriaus visuotinis susirinkimas, tada tikrai pasakysime. Gali būti ir vietinis, ir atvežtinis“, - nuo atsakymo, kas vienmandatėje apylinkėje atstovaus partijai, išsisukinėjo Darbo partijos Rokiškio skyriaus lyderis Aloyzas Jočys.

Savo kandidato būsimuose rinkimuose taip pat nenorėjo įvardyti Naujosios sąjungos (socialliberalų) Rokiškio skyriaus pirmininkas Petras Kažemėkas. Jis teigė, kad viskas paaiškės po balandžio pabaigoje vyksiančio partijos suvažiavimo ir pridūrė, jog galimi įvairūs partijų susitarimai, susijungimai, todėl nenori klaidinti rinkėjų.

"Gimtasis Rokiškis"

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų