REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nacionalinės krepšinio lygos čempionate šiandien prasidėjo pusfinalio tarp Utenos „Juventus LKSK“ ir Kauno „Žalgirio-Sabonio mokyklos“ serija. Per pirmąsias rungtynes uteniškiai namie iškovojo pergalę rezultatu 77:70 (16:19, 10:22, 38:11, 13:18).

REKLAMA
REKLAMA

Dvikova itin įdomi tuo, kad po 2 kėlinių svečiai pirmavo net 15 taškų skirtumu, bet po 3 kėlinio priekyje 12 taškų buvo jau šeimininkai.

REKLAMA

Dvikovą sėkmingiau pradėjo aikštės šeimininkai, kurie įpusėjus ketvirčių dar turėjo 2 taškų persvarą – 10:8. Antroje pirmojo ketvirčio pusėje sėkmingiau rungtyniavo svečiai iš Kauno, kurie likus porai minučių jau buvo priekyje 16:12. Uteniškiams rezultatą buvo pavykę išlyginti, tačiau Žygimantas Janavičius jau aidint kėlinio pabaigą skelbiančiai sirenai pataikė iš toli – 19:16.

Antrojo kėlinio pradžioje du tolimus metimus iš eilės pataikė Kauno komandoje rungtyniaujantis estas Siimas-Sanderis Vene ir „Žalgiris-Sabonio mokykla“ pirmą kartą įgijo dviženklį pranašumą – 30:20. Iki ketvirčio pabaigos svečiai dar labiau padidino persvarą ir po dviejų ketvirčių pirmavo net 41:26.

REKLAMA
REKLAMA

Per pirmąją rungtynių pusę „Juventus LKSK“ prarado net 10 kamuolių ir prametė visus 11 tolimų metimų.

Trečiasis kėlinys virto tikru aikštės šeimininkų šou. Sausakimšos salės palaikomi uteniškiai ėmė sparčiai mažinti skirtumą, tuo tarpu visos žalgiriečių atakos atsimušdavo į „Juventus LKSK“ komandos gynybos sieną. Šeimininkai laimėjo kėlinį net 38:11 ir po 3 kėlinių turėjo 12 taškų panašumą – 64:52.

Per paskutinį kėlinį žalgiriečiai bandė gelbėtis spausdami uteniškius po visą aikštelę, tačiau „Juventus LKSK“ pergalės iš savo rankų nebeišleido.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nugalėtojams 17 taškų pelnė ir 10 kamuolių atkovojo Regimantas Ostreika. 14 pridėjo Valerijus Četovičius, 12 – Giedrius Kulbis, 10 – Audrius Vasiliauskas.

Kauniečiams 21 tašką surinko Žygimantas Janavičius, po 12 – Adas Juškevičius ir Donatas Motiejūnas, 10 – Siimas-Sanderis Vene.

Tuo tarpu kitas pusfinalio dalyvis - Palangos „Naglis-Adakris“ - tebelaukia savo varžovo. Mat Jonavos „SK Dextera“ ir Klaipėdos „Nafta-Uni-Laivitė“ savo ketvirtfinalio seriją pratęsė iki lemiamų - penktųjų - rungtynių. Šiandien jonaviškiai namie nugalėjo uostamiesčio ekipą 98:94 (26:21, 26:26, 17:25, 29:22) ir išlygino serijos iki 3 pergalių rezultatą - 2:2. Lemiamas mačas bus žaidžiamas Klaipėdoje ketvirtadienį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų