REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien švenčiamą Tarptautinę moters dieną Lietuvos valdžios vyrai vertina nevienareikšmiškai. Vieniems tai proga pademonstruoti dėmesį ir pagarbą savo moterims, kitiems - paprasta, niekuo neišsiskirianti diena. „Respublika“ pasiteiravo Lietuvos politikoje dominuojančių vyrų, kaip jie sveikina savo moteris.

REKLAMA
REKLAMA

Viktoras Muntianas, Seimo pirmininkas:

Nedaug aš ir turiu tų savų moterų - žmoną ir dukrą. (Juokiasi.) Šiaip nelabai daug dėmesio skiriame šitai šventei. Kai tik turiu galimybę, džiaugiuosi, kad galiu parodyti dėmesį savo moterims. Sveikinu labai dažnai, nes paprastai visą savaitę nesimatome, tai grįžtu savaitgalį ir pasveikinu. Nuoširdžią pagarbą jaučiu moterims už tai, ką jos daro mūsų gyvenime, kiek jos daro ir kaip sėkmingai daro.

REKLAMA

Česlovas Juršėnas, Seimo narys:

Savo moteris pasveikinu gėlėmis. Gėlė, šiltas žodis, bučinys - tai yra svarbiausia. Geriausia yra sveikinti kasdien, o ne tik Kovo 8-osios proga. Svarbu dėmesys, nes jo niekada nėra per daug. Yra toks pasakymas: moterį galima dešimt kartų pagirti, o jei vyras pagyrė devynis kartus - tai nepagyrė nė karto. Jeigu tik yra proga, reikia pagirti ir dar vieną kartą viršaus.

Andrius Kubilius, Tėvynės sąjungos pirmininkas:

Mes nelabai švenčiame, nes švenčiame kitas moteriškas šventes - tai Motinos dieną. Šitos šventės (Kovo 8-osios - red. past.) bent jau mūsų moterys, Tėvynės sąjungoje, lyg ir nelabai pasigenda. Tai jau tokia tradicija pas mus yra.

REKLAMA
REKLAMA

Eligijus Masiulis, Lietuvos liberalų sąjūdžio pirmininkas

Pirmiausia labai apgailestauju, kad nesu moteris - būčiau moteris, būtų ypatingesnė diena. Tikrai nesu už tai, kad ši diena būtų švenčiama pompastiškai, su mitingais gatvėse. Tai yra daugiau personalinio santykio šventė, o ne demonstracijų diena. Savo moterį pasveikinu kokiu nors smulkiu siurprizu. Stengiuosi ją lepinti ne tik Kovo 8-ąją, bet tą dieną galima ir ypatingiau palepinti.

Rolandas Paksas,  „Tvarkos ir teisingumo“ (liberalų demokratų) pirmininkas:

Bet kokiu atveju pasveikinsiu moteris. Moterims sveikinimų niekada nėra per daug, ir geriausiai būtų sveikinti jas kiekvieną dieną. Nepaisant to, kad kažkas mano, jog tai yra su sovietizmu susieta šventė, visiems ji yra tarptautinė šventė. Kaip nors parodyti dėmesį, įteikti gėlytę, - kaip aš rengiuosi padaryti, - tai tokie ir būtų sveikinimai.

Viktoras Uspaskich, Darbo partijos pirmininkas:

Sveikinu gėlėmis. Gėlės, gera nuotaika, iš ryto užsakysiu gerus orus, kad saulė šviestų. Ką dar daugiau? Visą laiką atšvenčiame Kovo 8-ąją. Ir dukroms įteiksiu gėlių, kad žinotų, kad yra tokia šventė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų