• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Australijos plieno liejimo kompanija „Midwest Corp“ atmetė virš 1 mlrd JAV dolerių pasiūlymą parduoti akcijas Kinijos kompanijai.

REKLAMA
REKLAMA

Kinijos „Sinosteel“ jau yra „Midwest Corp“ akcininkas. Ši prekybinė kompanija norėjo padidinti savo dalį, tačiau buvo atmesta, kaip ir ankstesni pretendentai. Esant didžiulei pasaulinei plieno paklausai „Midwest Corp“ akcijos per praėjusius metus brango trigubai. Tai bendra metalurgijos verslo tendencija.

REKLAMA

Kinijos rinkoje metalo paklausa didžiulė. 500 milijonų tonų per metus – didžiausią kiekį pasaulyje plieno gaminančiai Kinijai nebepakanka savo išteklių, todėl ieškomos alternatyvos užsienyje. „Sinosteel“ bandymas Australijoje yra vienas iš daugelio Kinijos metalurgijos kompanijų karštligiškos paieškos pavyzdžių. Kinija stato gamyklas ir būstus, įvairius infrastruktūros objektus, o plienas – viena pagrindinių statybinių ir pramoninių medžiagų.

REKLAMA
REKLAMA

Japonijos kompanija „Nippon Steel“ ir Pietų Korėjos „Pasco“ Brazilijos rūdos kasyklų tiekėjui „CVRD“ sutiko mokėti 65% brangiau už geležies rūdą. Kiti pasaulio kalnakasybos milžinai kontroliuojantys apie 25% pasaulio kasyklų - „Rio Tinto“ ir „BHP Billiton“ taip pat norėtų didinti kainas.

Australijos rūdos ir plieno pardavėjai galėtų net ir viršyti Brazilijos kainas, nes iš Australijos gabenti arčiau bei greičiau.

Kinijos investuotojams nepavyko investuoti į Australų metalurgiją, o štai Rusijos magnatui Romanui Abramovičiui atrodo pavyks už 1,5 mlrd. JAV dolerių įsigyti plieno liejyklą pačioje Kinijoje.

Daugiau:
Lydosi plieno kainos
R. Abramovičius investuoja į Kinijos metalurgiją

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų