REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liberaldemokratai socdemus vilioja postais (dar papildyta)

Vilniaus miesto tarybos daugumai priklausanti „Tvarkos ir teisingumo“ frakcija koalicijos partneriams pasiūlė užimti vicemero postą, kuris atsilaisvino atleidus Arūną Štarą. Patys socialdemokratai neapsisprendžia, ar priimti pasiūlymą, ar sudaryti naują koaliciją.

REKLAMA
REKLAMA

Per ketvirtadienio vakarą vykusį LSDP Vilniaus skyriaus tarybos posėdį seniūnė Jūratė Žeimienė teigė, kad „pagal galiojančią koalicijos sutartį mūsų partijai siūlomas vicemero postas”.

REKLAMA

Pagal koalicijos sutartį socdemams Vilniaus miesto taryboje turi priklausyti vienas vicemero postas. Anksčiau socdemams šiame poste atstovavo Algirdas Paleckis, tačiau jis iš partijos buvo išmestas, o vicemero pareigose liko.

Liberalų sąjūdžiui nutraukus opozicinę paramą liberaldemokratams Vilniuje bandoma sudaryti naują koaliciją. Į ją įeitų socialdemokratai, liberalcentristai, nauja „nepriklausomųjų“ frakcija bei konservatoriai, o koalicija taryboje turėtų 28 vietas iš 51 galimos.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, galimi partneriai nesutaria dėl įtakos svertų pasidalijimo. Socialdemokratai naujojoje koalicijoje norėtų mero ir vicemero postų, tačiau konservatoriams tokia perspektyva atrodo kaip dar didesnės galios sutelkimas socdemų rankose.

Apie valdžios keitimą Vilniuje siūlė galvoti LSDP pirmininko pavaduotoja Milda Petrauskienė. Anot jos, liberaldemokratai stiprėja, o socialdemokratams iš to jokios naudos. Ji pasiūlė imti „baltą popieriaus lapą“ ir galvoti iš naujo.

„Mes esame koalicijoje ir matome su kuo. Kodėl mes čia turime tenkintis vicemero postu. Mes iš tiesų nesame valdžioje, o atsakomybe teks dalintis. Gal pažiūrėkime gal galima peržaisti kitaip ir gauti merą. Dabar susirūpinę liberaldemokratai siūlo mums vicemerą. Bet palaukite, nors ir penkis vicemerus, bet tai neatstotų vieno mero. Druskininkuose visi žino Ričardą Malinauską, bet niekas nežino nė vieno vicemero“, - kalbėjo M. Petrauskienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nesutarimai dėl A. Paleckio

Išgirdę liberaldemokratų siūlymą dėl vicemero posto socialdemokratai pradėjo diskutuoti, ką daryti su vicemero posto nepalikusiu, bet iš partijos išmestu A. Paleckiu.

Dalis partiečių siūlė atšaukti seną sprendimą į vicemerus deleguoti A. Paleckį ir pakeisti jį kitu socialdemokratu, o kiti ragino „imti siūlomą postą“ bei palikti vicemeru A. Paleckį.

„Kaip partija mes jau nebeturime vicemero. Dabar mes turime užimti mums priklausančią vicemero poziciją. O dėl A.Paleckio, tai manau, kad kol kas jis yra frakcijoje, tai mums nereikia savo frakcijos pajėgumų sumažinti. Jeigu mes pamatysime, kad jis mūsų frakcijoje netinka, tai mes pasakysime: „Ačiū kolega, tačiau viskas“, - teigė krašto apsaugos ministras Juozas Olekas.

REKLAMA

Anot jo, partija neturi mero posto, todėl būtina „pasiimti savo dalį“, o paskui diskutuoti ir apie kitus variantus.

Tačiau sprendimas nei dėl A. Paleckio, nei dėl naujo žmogaus delegavimo į vicemerus ketvirtadienį vakare priimtas nebuvo.

„Nepriklausomųjų“ frakcija nori bendradarbiauti

Norą bendradarbiauti su socialdemokratais išreiškė „nepriklausomųjų“ frakcija, ji pasiūlė pasirašyti bendradarbiavimo sutartį, pagal kurią būtų derinama abiejų frakcijų pozicija svarbiausiais Vilniuje priimamais klausimais.

„Vakar oficialiai paskelbta, kad įsteigta nepriklausoma frakcija, ją įsteigė du Rusų sąjungos nariai ir iš „Tvarka ir teisingumas“ pasitraukęs Gintaras Kazakas. Vakar tarybos pertraukos metu jie buvo atvykę į frakciją. Mums buvo įteiktas dokumentas, kurio originalą aš turiu. Tai yra susitarimas dėl bendrų veiksmų, ne frakcijų susiliejimo, bet bendradarbiavimo“, - apie pasiūlymą ketvirtadienį informavo Jūratė Žeimienė.

REKLAMA

Pasiūlymo tekste ne tik išdėstomas siūlymas bendradarbiauti Vilniui ir vilniečiams svarbiais klausimais, bet ir neigiamai įvertinta dabartinės valdančiosios koalicijos veikla. Prie susitarimo pakviestos prisijungti ir kitos sostinės savivaldybės tarybos frakcijos.

Su kritika dabartinei koalicijai kai kurie socialdemokratai nesutiko, todėl nuspręsta pritarti bendradarbiavimui su naująją frakcija, tačiau redaguoti susitarimo tekstą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų