REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujas būdas praturtėti – paskolos svetimu vardu

Jūsų pasas saugiai padėtas namuose, niekada nebuvote jo pametęs, neleidote jo nukopijuoti. Manote, kad duomenys saugūs? Ne. Sukčiai vis tiek gali juos pasiekti. O tada prasidės nemalonumai, rašo „Lietuvos rytas“.

REKLAMA
REKLAMA

Taip nutiko ir vilniečiui Linui Gocentui. 26 metų vaikinas neseniai sužinojo, kad neva jis prieš keturis mėnesius pasiskolino 8 tūkst. litų naudodamasis paslauga „Kreditas 123“, kurią valdo bendrovė „General Financing“. Jokių pinigų L.Gocentas nė neketino skolintis iš „General Financing“.

REKLAMA

Anot „Lietuvos ryto“, apgavystė išaiškėjo tada, kai L.Gocentas iš skolų išieškojimo bendrovės „Creditreform“ gavo raginimą sumokėti pinigus, kurių jis akyse nebuvo regėjęs. Įsiskolinimas su delspinigiais ir skolos išieškojimo išlaidomis siekė 9700 litų.

Paskolos, kurią jo vardu kažkas paėmė, L.Gocentui neteks grąžinti. Paskolų teikėjai šiuos pinigus įtrauks į savo nuostolius.

„Žmogus negali atsakyti už tai, kad jo padirbtais dokumentais kas nors pasinaudojo. Jis negali kentėti už tai, ko nepadarė“, – užtikrino „General Financing“ valdybos pirmininkas Raimondas Rapkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Jis užsiminė, kad L.Gocento atvejis tikrai nėra vienintelis. Vien „General Financing“ įmonėje sukčiai paėmę 50 paskolų, rašo „Lietuvos rytas“.
Kai kurie verslininkai neoficialiai beda pirštu į „Sodrą“ ir Gyventojų registro tarnybą – abejojama, ar šios institucijos sugeba patikimai saugoti asmens duomenis. Juolab kai šie duomenys tapo labai brangia ir paklausia preke.

Be to, įtarimus sustiprina ir tai, kad sukčiai drąsiai skolinasi dideles pinigų sumas. Vadinasi, jie jau žino, kiek asmuo uždirba. „Sodra“ – viena iš nedaugelio institucijų, kurios kaupia tokius duomenis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų