REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prie valdančiųjų prisidėjusi Naujoji sąjunga daugiau neketina iš jiems pažadėto posto versti NSGK pirmininku likusio Algimanto Matulevičiaus. Pats A. Matulevičius dar prieš valdantiesiems nesėkmingą balsavimą išreiškė norą likti poste.

REKLAMA
REKLAMA

Seimui trečiadienį nepatenkinus A.Matulevičiaus prašymo atleisti jį iš pirmininko pareigų, socialliberalai dėl jiems pažadėto NSGK vadovo posto "duobių nekas ir spąstų nespęs".

REKLAMA

"Mūsų atėjimas į koaliciją, kaip jau ne kartą esame sakę, visiškai nesusietas su postais, mums yra svarbūs darbai. Jokių vertimų mes nesiruošiame rengti, jokių duobių nekasime niekam, nedarysime jokių spąstų. Mes norime dirbti ir atėjome stabilizuoti, o ne kažko griauti", - BNS aiškino Naujosios sąjungos pirmininkas Artūras Paulauskas.

Jo teigimu, jeigu koalicija "darbus pradės ir nesusitvarkiusi postų, tai socialliberalams bus neypatingai didelis nuostolis".

REKLAMA
REKLAMA

"A.Matulevičiaus atsistatydinimo scenarijus apskritai buvo visiškai netikėtas. Man atrodo, kad tas atsistatydinimas yra buvo dirbtinas, netikras, nenatūralus. Aš manau, kad čia nieko neįvyko, tiesiog nieko nereikia sureikšminti, A.Matulevičius pasitikrino pasitikėjimą savimi, balsų neužteko, kad jo pareiškimą patenkintų. Nedramatizuojame padėties", - BNS dėstė A.Paulauskas, pažymėjęs, kad A.Matulevičiaus nepavykęs bandymas atsistatydinti vis tik rodo, kad "šitoje valdančioje koalicijoje drausmė yra pašlijusi".

A.Matulevičius apie pasitraukimą dėl esą patiriamo spaudimo ir šmeižto pareiškė antradienį, tačiau Seimas trečiadienį jo pareiškimo nepatenkino.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A.Matulevičiaus teigimu, jis buvo nepelnytai puolamas dėl Valstybės saugumo departamento (VSD) parlamentinio tyrimo. Kaip dar vieną atsistatydinimo motyvą A.Matulevičius įvardijo atominės elektrinės įstatymo svarstymą Seime. Pasak A.Matulevičiaus, "bandoma užgrobti Lietuvos energetinę sistemą".

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininką Algimantą Matulevičių trečiadienį mėginta atleisti iš pareigų ypatingos skubos tvarka, tačiau nesėkmingai. Už A. Matulevičiaus atleidimą balsavo 48 Seimo nariai, prieš buvo 37, 9 susilaikė. Balsavime nedalyvavo nė vienas "darbietis".

REKLAMA

Taikyti ypatingos skubos tvarką svarstant šį klausimą pasiūlė Seimo pirmininkas, Pilietinės demokratijos partijos (PDP) lyderis Viktoras Muntianas. Tai sukėlė kai kurių parlamentarų pasipiktinimą.

„Neaiški Seimo pirmininko pozicija, savo frakcijos narį jis siūlo atleisti ypatingos skubos tvarka“, – stebėjosi ir liberaldemokratas Petras Gražulis.

Liberalas Eligijus Masiulis siūlė atsistatydinimo pareiškimą rašyti ir pačiam V. Muntianui. Anot liberalo, akivaizdu, kad Seimas „de facto“ neturi pirmininko.

Prie valdančiosios daugumos prisijungę socialliberalai antradienį į NSGK vadovo postą jau buvo išrinkę savo kandidatą - Vaclovą Stankevičių. Socialliberalams NSGK vadovo postas pažadėtas jiems jungiantis prie valdančiosios koalicijos. Jiems taip pat pažadėti aplinkos ministro, Seimo Europos reikalų bei parlamentinės Antikorupcijos komisijos pirmininkų postai. "Pilietininkai" savo partiečių stūmimą iš užimamų pozicijų vadina nepriimtinu ir neetišku.

Socialliberalai koalicijos sutartį yra pasirašę tik su valstiečiais liaudininkais ir socialdemokratais - liberalcentristų bei pilietininkų parašų ant minėto susitarimo nėra. Tačiau socialdemokratų lyderis premjeras Gediminas Kirkilas teigia, jog minėtų dviejų partnerių parašai dėl koalicijos išplėtimo nebūtini.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų