REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdoje, prie Smiltelės upės žiočių antradienį nugrimzdo žvejybinis laivas „Ieva“. Jam pasvirus ant šono, vanduo užliejo mašinų skyrių, o aplink laivą pasklido apie 100 kvadratinių metrų ploto tepalų dėmė.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmoji sureagavo Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija. „Ieva“ buvo aptverta boninėmis užtvaromis. Didelės žalos gamtai nepadaryta, tačiau kol kas neaišku, kiek tepalų dar gali išsilieti iškeliant laivą, rašo dienraštis „Klaipėda“.

REKLAMA

Apžiūrėjęs laivą, Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento Jūros aplinkos apsaugos agentūros vedėjas Raimondas Šatkauskas nusprendė, kad šis nuskendo dėl susidėvėjimo.

Apie dvidešimties metrų ilgio laivas - surūdijęs, jis jau dvejus metus nebeplaukiojo, buvo prišvartuotas prie 123 krantinės. Laivą turės išsikelti patys savininkai - bendrovė „Baltijos žuvys“.

Pasak Uosto direkcijos Uosto priežiūros ir gelbėjimo tarnybos viršininko Arvydo Alekso Narmonto, „Ieva“ saugiai laivybai grėsmės nekelia.

Tai jau antras toks incidentas šiais metais. Užšalus vandens sistemai, o po to prasidėjus atlydžiui, Pilies uoste metų pradžioje nugrimzdo dešimties metų žvejybinis laivas „Sonar“. Laivo savininkai - bendrovės „Melnragės molas“ atstovai - patys išpumpavo iš jo vandenį. Dabar laivas paliktas plūduriuoti vandenyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų