REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kovojant su alkoholizmu reikalingi ekonominės ir teisinės politikos veiksmai, o ne vien Vyriausybės leidžiamos spalvotos knygutės apie alkoholio žalą, teigia opoziciniai Seimo konservatoriai.

REKLAMA
REKLAMA

"Tėvynės sąjungos" lyderis Andrius Kubilius ir jo bendrapartietis Antanas Matulas trečiadienį pareiškė, jog, nepaisant garsių dabartinės valdžios pareiškimų, su alkoholizmu Lietuvoje realiai nekovojama, o visos iki šiol skelbtos kovos su alkoholizmu strategijos praktiškai buvo neįgyvendinamos.

REKLAMA

Opozicijos atstovai tvirtino, kad 1998 metais Seimo patvirtintoje Lietuvos sveikatos programoje buvo numatyta iki 2010 metų sumažinti alkoholio vartojimą 25 proc., tačiau jis nesumažėjo, o maždaug 25 proc. padidėjo.

Dešinieji taip pat teigė, esą alkoholio reklama, prisidengiant valdžios atstovais, gamintojams suteikia galimybę manipuliuoti labdaringa veikla, ir sakė toliau sieksiantys, kad svaigiųjų gėrimų reklama būtų uždrausta.

REKLAMA
REKLAMA

Konservatoriai pabrėžė būtinybę mažinti visų alkoholinių gėrimų vartojimą, stabdyti paauglių ir jaunimo svaiginimąsi bei mažinti su alkoholio vartojimu susijusių nelaimingų atsitikimų skaičių.

Jų teigimu, šių tikslų galima pasiekti reguliuojant alkoholinių gėrimų prieinamumą ir rinką, įteisinant visišką alkoholio reklamos ir rėmimo draudimą, stiprinant vairavimo išgėrus kontrolę bei šviečiant visuomenę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų