• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį per spaudos konferenciją, skirtą kovai su alkoholizmu, konservatoriai „dėkojo“ TV3 už tai, kad parodė, koks galingas yra alkoholio biznis. Andrius Kubilius ir Antanas Matulas taip pat pažėrė kaltinimų Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos (VVTAT) vadovui Feliksui Petrauskui dėl įtartinų ryšių su alkoholio pramone.

REKLAMA
REKLAMA

Pristatydami Tėvynės Sąjungos paruoštus alkoholio mažinimo programos metmenis, A. Kubilius ir A. Matulas ironizavo, kad yra dėkingi TV3, kadangi ji kovos su alkoholizmu reikalą padarė tokį aktualų.

REKLAMA

Kaip rašo DELFI, Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkas A. Matulas pareiškė, kad VVTAT vadovas, privalantis ieškoti neleistinos alkoholio reklamos ir už ją bausti, turi „tiesioginių ryšių su alkoholio pramone“.

Mat 2004 metų gruodį F. Petrauskas buvo išrinktas vienu iš trijų Lietuvos aludarių garbės kodekso arbitražo arbitrų.

Anot DELFI, Parlamentarą piktintis privertė tai, kad ši tarnyba keletą metų ignoravo Alkoholio kontrolės nuostatas, draudžiančias alkoholį reklamuoti sportininkams ir kitiems žinomiems žmonėms, teismo išaiškinimą, kad reklamai prilyginami ir aludarių prekės ženklai, pirmuose spaudos puslapiuose pasirodančią aludarių simboliką.

REKLAMA
REKLAMA

Konservatorius teigė, jog dėl įtartinos F. Petrausko pozicijos ketina kreiptis į Valstybės kontrolę ir siekti jo atsistatydinimo.

Savo ruožtu F. Petrauskas mestus įtarimus aludarių protegavimu paneigė ir sakė nematąs pagrindo, kodėl turėtų trauktis. Jis taip pat paragino dėmesį sutelkti nei į jo asmenį, o į problemos sprendimą.

Anot A. Matulo, būdamas Aludarių garbės kodekso arbitražo arbitru pareigūnas galėjo supainioti viešuosius ir privačius interesus. Be to, parlamentaras priminė, kad F. Petrauskas yra dirbęs Kauno spirito gamyklos „Stumbras“ sistemoje, rašo DELFI.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Konservatoriai spaudos konferencijoje taip pat dėkojo TV3 televizijai  už tai, kad akivaizdžiai parodė, koks galingas yra alkoholio biznis, pasiruošęs bet kokiems veiksmams ir bet kokiam šantažui, gindamas savo pagrindinį interesą: kad lietuviai alkoholio kiekvienais metais išgertų vis daugiau.

Anot A. Kubiliaus, tapo visiškai akivaizdu, kodėl lig šiol pastangos kovoti su alkoholizmu buvo bevaisės.

Primename, kad pagal nuo 2008 metų sausio 1 dienos įsigaliojusią Alkoholio kontrolės įstatymo redakciją, alkoholio reklama draudžiama "Lietuvos Respublikos jurisdikcijai priklausančių transliuotojų ir retransliuotojų transliuojamose programose nuo 6 valandos iki 23 valandos".

REKLAMA

VTAT, atsakinga už Alkoholio kontrolės įstatymo priežiūrą, anksčiau teigė, kad už minėtų reikalavimų nesilaikymą gresia 1000-20 000 litų baudos.

Tačiau pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje VTAT direktorius F. Petrauskas teigė, kad jei Seimas pakeis atitinkamus įstatymo punktus, jau pradėti tyrimai bus nutraukti.

Minėtų įstatymo pataisų iniciatorius A. Matulas, neseniai įregistravęs dar vienas pataisas, yra pareiškęs, jog logotipai šiuo atveju neturėtų būti traktuotini kaip reklama. Tačiau neaišku, kaip tokia konservatoriaus pozicija dera su Lietuvos Aukščiausiojo Teismo išaiškinimu, jog prekės ženklas turi reklamos požymių.

Kaip rašė Lrt.lt, dabar Seime įregistruotos trys Alkoholio kontrolės įstatymo pataisos. Viena jų – Antano Matulo – leidžia rodyti gamintojų logotipus. Antra pataisa, kurią teikia Eligijus Masiulis, siūlo viską grąžinti taip, kaip buvo: nuo 18 iki 22.30 val. leisti reklamuoti lengvuosius gėrimus. Trečiąja B. Vėsaitė siūlo nedrausti alkoholio reklamos per sporto varžybų transliacijas ir retransliacijas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų