REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žemaitijos mokytojai atsisako klasės auklėtojų pareigų įspėdami Vyriausybę, kad yra pasirengę masiniams streikams, jei jiems bent trečdaliu nebus padidintos algos. Ekonomistai ragina valdžią nedelsiant imtis esminių švietimo reformų.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pranešė LTN, po šventinių atostogų į klases grįžę Telšių Džiugo vidurinės moksleiviai nebeturės klasės auklėtojų. Beveik visi mokyklos mokytojai atsisakė šių pareigų, protestuodami, kad Vyriausybė nepatenkino jų reikalavimo trečdaliu pakelti algas, o padidino tik 15 proc.

REKLAMA

"Mes nebegalime tylėti, nebegalime kentėti tokioje situacijoje, kai mokytojas yra pastoviai žeminamas", - sakė Džiugo vidurinės mokyklos pedagogė Teresė Žulkutė.

Mokytojų profsąjungos teigimu taip pat pasielgė Priekulės vidurinės mokytojai, planuoja prisijungti daugelis Žemaitijos mokyklų. Pedagogai teigia norintys aukščiausio lygio derybų su valstybės vadovais.

Švietimo ministerija žada derėtis dėl atlyginimų, tuo metu ekonomistai ragina valdžią nedelsiant imtis esminių ilgalaikių reformų.

REKLAMA
REKLAMA

"Kažkur kyla gaisras, bandoma užpilti pinigų, nuraminti žmones iki sekančio gaisro. Aišku, politikai turi stiprias paskatas taip daryti, nes jų planavimo horizontas yra ketveri metai, jie gyvena nuo rinkimų iki rinkimų", - teigia ekonomikos analitikas Raimondas Kuodis.

Ekonimistų teigimu, jei viešojo sektoriaus darbuotojai ilgą laiką gauna menkas algas, jame lieka blogiausi. Jie konstatuota, kad dėl šių priežasčių Lietuvoje degradavo ir švietimas.

Mokytojų profsąjungų atstovai teigia, kad politikų siūlymai ne tik didinti algas, bet ir išleisti juos anksčiau į pensiją yra geri, jei tai nėra tik pažadai prieš rinkimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų