REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ne visi klaipėdiečiai Seimo nariai pritaria pirmalaikių Seimo rinkimų idėjai. Jiems kyla abejonių, ar raginančios paleisti Seimą partijos tai daro nuoširdžiai, praneša dienraštis „Klaipėda“.

REKLAMA
REKLAMA

A. Bosas į rinkimus neis

Socialdemokratų partijos vadovybė nusprendė siūlyti frakcijai Seime palaikyti nutarimo projektą dėl pirmalaikių parlamento rinkimų. Socialdemokratai pripažino, kad daugumos palaikymo Seime neturinčiam ministrų kabinetui per sunku dirbti.

REKLAMA

Klaipėdos politikai netiki, kad nauji rinkimai iš esmės pakeis Seimo sudėtį, ir bus galima sudaryti veiklią Vyriausybę, kurią palaikys stipri dauguma.

Seimo narys Antanas Bosas „Klaipėdai“ tvirtino, jog Darbo partijos frakcija apsisprendusi, kad reikalingi pirmalaikiai Seimo rinkimai.

„Gedimino Kirkilo Vyriausybė nebegali dirbti. Projektas 2K (Kirkilas ir Kubilius) nepasiteisino. Premjeras vieną dieną kalba viena, o kitą – visai kitaip“, – teigė jis.

REKLAMA
REKLAMA

A.Bosas įsitikinęs, kad socdemų sprendimas yra viešųjų ryšių akcija, nes šios partijos frakcijos nariai mano priešingai – parlamento paleisti nereikia. Seimo narys įtaria, kad ir konservatoriai nenori pirmalaikių rinkimų.

A.Boso nuomone, naujai išrinkto Seimo sudėtis pasikeis nedaug ir tikisi, kad ateis daugiau pragmatiškų žmonių ir mažiau demagogų. Jis tikino nesibalotiruosiąs į parlamentą nei per pirmalaikius rinkimus, nei tuomet, jei rinkimai įvyks pasibaigus kadencijai.

„Vis tiek niekas – nei kairė, nei dešinė neleidžia dirbti. Negali padaryti to, ko sieki“, – tvirtino A.Bosas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Seimą paleisti – logiška

Kaip rašo „Klaipėda“, Seimo socialdemokratų frakcijos narys, parašęs pareiškimą išstoti iš Liberalų sąjūdžio, Vytautas Čepas sutinka, kad reikia priešlaikinių rinkimų.

„Socdemų frakcija siūlė juos surengti dar pavasarį. Logiška, kad Seimą reikia paleisti. Socdemams neįmanoma vadovauti Vyriausybei. Ant jos kariami visi šunys. Prasidėjo mokytojų streikai, paskui kultūros darbuotojai sukils, vėliau – aukštųjų mokyklų dėstytojai. Kol ateis ruduo, socdemų reitingai gali nukristi iš antros vietos į penktąją“, – įtarė parlamentaras.

REKLAMA

V.Čepas neįsitikinęs, ar pavyks skelbti pirmalaikius rinkimus, nes įstatymą įregistravo tik keletas opozicinių frakcijų narių.

Tačiau jei jie įvyks, bus dar daugiau populistų. „Būtų sunku suformuoti stiprią daugumą ir Vyriausybę“, – įsitikinęs jis.

Parlamentaras dar nėra įstojęs į socdemų partiją, bet tikisi, kad jį partija palaikys balotiruojantis į Seimą Baltijos rinkimų apygardoje.

„Jei manęs socdemai nepalaikys, surinksiu rinkėjų parašus ir balotiruosiuosi kaip asmuo. Aš jau praradau psichologo kvalifikaciją, tačiau pensijos sulaukti reikia, valgyti norisi. Šalyje nėra profesionalių politikų todėl, kad visiems tik džiaugsmas, jei jie išmetami į gatvę“, – pusiau rimtai dėstė V.Čepas.

REKLAMA

Pranašauja infliaciją

Anot „Klaipėdos“, Seimo narys Vytautas Grubliauskas sakė, kad anksčiau socdemai tik fiktyviai siūlė paleisti Seimą. „Pavasarį jie dėjo į krūmus“, – priminė klaipėdietis. Dabar, anot jo, beveik visos frakcijos siekia pirmalaikių rinkimų.

„Liberalų sąjūdžio vadovas Petras Auštrevičius, nepasitaręs su frakcija, metė pirmalaikių rinkimų idėją. Aš jį labai kritikavau už tai, bet vėliau jam pritariau“, – sakė parlamentaras.

Jis abejoja, ar pavyks paleisti parlamentą, jei balsavimas bus slaptas.

„Kai kuriems parlamentarams tai bus saugus būdas balsuoti prieš pirmalaikius rinkimus“, – tvirtino klaipėdietis. Jis nėra apsisprendęs, ar sieks Seimo nario mandato artėjančiuose rinkimuose, tačiau nesitiki, kad išrinktas Seimas bus geresnis nei šis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

V.Grubliauskas prognozavo, jog kitų metų pabaigoje šaliai gresia socialinis sprogimas.

„Naujasis Seimas ir Vyriausybė nesugebės patenkinti pedagogų, kultūros darbuotojų, ugniagesių ir kitų, siekiančių didesnių algų, lūkesčių. O išpūstas biudžetas smogs didele nesuvaldoma infliacija“, – mano parlamentaras.

Sugrįš V.Uspaskichas

Seimo narys Vaclavas Stankevičius mano, kad parlamentas turi užbaigti kadenciją. Tačiau balsuos taip, kaip apsispręs Naujosios sąjungos frakcija, rašo „Klaipėda“.

„Nemanau, kad naujai išrinktas bus geresnis nei dabartinis. Į Seimą grįš Viktoras Uspaskichas“, – prognozavo jis.

REKLAMA

V.Stankevičius mano, kad mažumos Vyriausybė gali dirbti ir tapti daugumos. Socdemai gali padidinti paramą Vyriausybei pakviesdami į ministrų kabinetą ir socialliberalų atstovų.

V.Stankevičius į Seimą nesibalotiruos, nes mano, kad per dvi kadencijas tesėjo beveik visus savo pažadus rinkėjams.

Nebus kam dirbti

„Valstiečių liaudininkų partija pirmalaikiams rinkimams pasirengusi, tačiau kas prisiims atsakomybę už chaosą, kuris gresia šaliai?“ – klausė parlamentarė Aldona Staponkienė.

Anot jos, jei rinkimai įvyks balandį, Seimas pradės dirbti gegužę, tačiau birželį baigiasi sesija ir parlamentas susirinks tik rugsėjį. Iki balandžio Seimas ir Vyriausybė užsiims tik rinkimų kampanija.

„Kitų metų biudžetas labai didelis. Reikia strateginių sprendimų jam įgyvendinti, tik nebus kam dirbti“, – prognozavo Seimo narė, mananti, kad naujojo parlamento sudėtis iš esmės nesikeistų.

Vigantas Danilavičius

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų