REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Meilės akto preliudija: Putinas važiuoja į Minską“, taip savo publikaciją pavadino nepriklausomas Rusijos naujienų portalas „grani.ru“, skelbdamas apie ketvirtadienį prasidėsiantį Rusijos ir Baltarusijos valstybių vadovų susitikimą.

REKLAMA
REKLAMA

Rusijos ir Baltarusijos sąjungos sekretoriaus Pavelo Borodino teigimu, susitikimo darbotvarkėje svarbiausias klausimas bus susijęs su naujojo konstitucinio akto, turinčio „sudaryti teisinį Sąjungos pagrindą“, parengimu.

REKLAMA

P. Borodinas pabrėžė, jog į konfederaciją susijungusios Rusija ir Baltarusija išlaikytų savo vėliavas ir himnus. Taip pat esą nenumatyta ir steigti jungtinės valstybės prezidento posto ar bendrų ministerijų. Galimas variantas – bendras sąjunginės valstybės parlamentas.

Anksčiau nepriklausomose Rusijos žiniasklaidos priemonėse buvo pasirodę pranešimų, jog tolimesni žingsniai link galutinio Rusijos ir Baltarusijos susivienijimo gali reikšti tai, jog bus įkurta formaliai visiškai nauja valstybė, o dabartinis Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, baigiantis savo antrąją kadenciją, galės tapti šios valstybės vadovu, tokiu būdu apeidamas numatytus konstitucinius apribojimus.

Dabartinis Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka esą tokiu atveju taptų naujojo jungtinio parlamento pirmininku.

Kremliaus atstovai spaudai tokiu pranešimus, kuriuos vėliau skelbė ir Vakarų žiniasklaida, pavadino neatitinkančiais tikrovės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų