REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos meno kūrėjų asociacijos (LMKA) premija už išskirtinius profesionalaus meno kūrinius šiemet skirta dviem menininkėms – rašytojai Vandai Juknaitei bei dailininkei Laisvydei Šalčiūtei.

REKLAMA
REKLAMA

Balsams pasiskirsčius po lygiai, tokį sprendimą priėmė antradienį posėdžiavę asociacijos tarybos nariai, pranešė LMKA.

REKLAMA

„V. Juknaitei premija skirta už pokalbių su vaikais knygas, už jos, kaip menininkės, įdėmų žvilgsnį į visuomenės problemas. L. Šalčiūtę premijuoti nuspręsta už grafikos, tapybos darbus, iliustracijas vaikiškoms knygoms“, – BNS sakė asociacijos prezidentas Kornelijus Platelis.

5 tūkst. litų premija ir diplomai menininkėms bus įteikti gruodžio 27 dieną.

Lietuvos meno kūrėjų asociacijos premija skiriama už išskirtinius profesionalaus meno kūrinius, paskelbtus per pastaruosius dvejus metus.

REKLAMA
REKLAMA

V. Juknaitė – žinoma lietuvių prozininkė, dramaturgė, eseistė. Jos kūryba jau įvertinta Žemaitės, J. Paukštelio, J. Grušo, G. Petkevičaitės-Bitės, Lietuvos vaikų fondo literatūrinėmis premijomis, drama „Formulė“ pastatyta Lietuvos nacionaliniame dramos teatre.

Negausi, bet svarbi V. Juknaitės proza jau įėjo į mokyklinę lektūrą. Rašytojos trumpame romane „Šermenys“, apysakoje „Stiklo šalis“ skleidžiasi skaudūs moters likimai, skausmą ir mirtį nugalintis gyvenimo geismas, gyvybės, kaip aukščiausios vertybės teigimas ir branginimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Neseniai pasirodė dar viena rašytojos knyga „Tariamas iš tamsos“, į kurią sudėti pokalbiai su sudėtingo likimo, negalią turinčiais vaikais.

V. Juknaitės kūryba versta į anglų, latvių, lenkų, rusų, švedų, vokiečių kalbas.

Dailininkė L. Šalčiūtė kuria grafikos, tapybos darbus, iliustruoja knygas. Menininkė jau surengė 17 personalinių parodų, dalyvauja įvairiuose projektuose. Jos darbų yra įsigiję garsiausi šalies muziejai. Menininkės kūryba žavi naiviu vaikų nuoširdumu, gebėjimu savaip matyti ir savaip vaizduoti pasaulį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų